Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Napoved

načelnika Komisije za športno plezanje PZS Aleša Pirca na novinarski konferenci pred zaključno tekmo svetovnega pokala v Kranju; besedilo + 


V imenu PZS pozdravljam vse predstavnike medijev, katerim je danes namenjena tiskovna konferenca pred tekmovanjem v športnem plezanju za svetovni pokal v Kranju.

Kranjska tekma je vsakoletna priložnost, da si slovenska javnost v živo ogleda svetovno plezalno elito. Tekmovanje najvišjega ranga na domačih tleh je dobra motivacija za naše najboljše, da na finalu potrdijo ali še izboljšajo visoke skupne uvrstitve v SP, je pa tudi velika priložnost za naše mlade perspektivne tekmovalce, da pridobijo potrebne izkušnje v tekmi z najboljšimi na svetu.

Letošnja tekma v Kranju prinaša dve posebnosti. Prva je jubilej, ki ga bomo obeležili z 20. neprekinjeno organizacijo tekme, druga pa je olimpijski veter, ki je zapihal v jadra mednarodne športnoplezalne zveze, katere cilj je odlična predstavitev športne panoge na olimpijskih igrah v Tokyu leta 2020.

V Kranju bosta prisotna dva opazovalca MOK, ki bosta o tekmovanju poročala Programski komisiji in Izvršnemu odboru MOK-a, od katerega decembra letos pričakujemo dokončno potrditev predloga, da se športno plezanje uvrsti v olimpijski program 2020.

Uvrstitev športnega plezanja na olimpijske igre je za slovenske plezalce še ena priložnost, da svojo kvaliteto potrdijo tudi na največji športni prireditvi. Po vrhunskih rezultatih zadnjih let na najpomembnejših tekmovanjih in široki bazi mladih perspektivnih tekmovalcev upravičeno pričakujemo, da bodo slovensko javnost razveselili tudi z najvišjimi olimpijskimi uvrstitvami.

Izvedba tekme za SP je za PZS vsako leto večji finančni zalogaj, ki ga brez sponzorjev ne bi več zmogla. Zato hvala sponzorjem, največji med njimi so Krka, Annapurna, Iglusport, Intersport, družba GDL, medijski partner VAL 202 ter seveda hvala RTV Slovenija, ki se je kljub težkemu finančnemu položaju odločila za prenos nedeljskega finala.   

 
Če bi želeli Aleševo napoved slišali,
kliknite na 2.13  MP3 >

Zapis je pripravil Blaž Lesnik, ki pripravlja še predstavitev za petkovo oddajo Doživetja narave (radio Ognjišče ob 17.05)

Poročilo o tej novinarski konferenci pa jutri; pripravila in s fotografijami dopolnila ga je Manca Čujež, predstavnica PZS za odnose z javnostmi.
 

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46130

Novosti