Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Hubertova nočna mora

AO Tržič - Slavc Rožič: Le kje v Vzhodnih Alpah lahko tako blizu Slovenije splezate 12 raztežajev granita, ki povrhu nudi lepo in ne pretežko plezanje?

Na jug obrnjen "Rödernwand Pfeiler" ima višino približno 350 metrov.
V tem stebru najdemo trenutno najdaljšo smer v dolini Malte, imenovano Hubertus Alptraum, z dvanajstimi raztežaji od 5b do 6a. Smer je deloma opremljena, zelo koristni za vmesno varovanje so frendi in kakšen zatič, stojišča pa so opremljena. Smer je raznolika , od plezanja čez plošče do pravih laybackov v zajedah. Sestop je po smeri, z dvojno vrvjo je do vznožja stene osem spustov.

Bolj kot Hubertova nočna mora (prevod iz nemščine) je bila ta smer moja travma. Enkrat se ga je soplezalec napil in odpovedal plezanje, drugi je šel rajši kolesarit, tretji je šel ta vikend v Paklo ...
Tokrat je uspelo - pregovoril sem Štefeta in uspela sva splezati tole smer. Prav nič strašno, lepa in tekoča plezarija, vredna ponavljanja.

Rödernwand Pfeiler, Hubertus Alptraum (6a, 350 m) sva 25. oktovra 2015 v dobrih petih urah splezala Janez Štefe in Slavc Rožič.

25.10.2015 21:01

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti