Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Limone Extreme Vertical

Nejc Kuhar: Pretekli vikend je bil nad Gardskim jezerom zaključek svetovne serije v SkyRunningu ... / Nejc obdržal drugo mesto v skupni razvrstitvi

... in petkov večer je bil rezerviran za najboljše vertikaliste sveta.

Prihod ob Gardsko jezero ni bil nič kaj topel, saj nas je pričakalo deževno vreme in sveže zasneženi vrhovi. Že kmalu po prihodu nas je presenetila novica o spremembi trase Vertikal Kilometra zaradi spolzkega terena. Novica je med tekmovalci sprožila kar nekaj slabe volje, saj nova trasa ni bila nič kaj podobna vertikal kilometru. Dolžina 6,5 km in 1200 vm je povsem druga pesem, če upoštevamo še podatek, da je 90 % nove trase potekal po kolovozu, je bilo jasno, da je trasa povsem klasični gorski tek.

Z novo traso se je bilo potrebno sprijazniti in edina misel mi je ostala ubranitev drugega mesta v skupnem seštevku svetovne serije. Na tekmo sem bil sicer odlično pripravljen in prepričan sem bil, da lahko tudi na novi trasi nastopim dobro. S štarta sem se v soju čelnih svetilk pognal nekoliko bolj rezervirano, kot bi se na originalni trasi. Zadnji mesec sem namreč treniral klance s hitro hojo oz. menjavami ritma, ta nova trasa pa je bila povsem tekaška in potrebno je bilo vztrajati v teku, čim dlje. Po pričakovanju je bilo v prvih nekaj minutah pred mano veliko tekmovalcem, ki pa so začeli pozneje popuščati in praktično celotno progo sem pridobival na mestih. Občutka o uvrstitvi nisem imel, niti nisem vedel koga prehitevam in kdo je še pred mano. Opažal sem, da sem na strmih odsekih res z lahkoto pridobival čas proti sotekmovalcem in še dodatno mi je postalo žal, da nismo tekli originalne trase. V zelo zgoščeni konkurenci, sem na cilj prišel na 11. mestu, z dvema minutama zaostanka za zmagovalcem.

Kar je bilo najpomembneje pa je to, da sem obdržal skupno drugo mesto v skupni razvrstitvi svetovne serije. Pred leti mi je to sicer že uspelo, ampak ne v taki konkurenci, ki sedaj tekmuje v skyrunningu, tako da sem nad uspehom res navdušen.

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46093

Novosti