Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vaja reševanja s sedežnice

GRZS - Dušan Polajnar: V petek, 25. septembra, je GRS Beljak organizirala vajo reševanja s sedežnice na Tromejo. Ker so želeli videti ...

... kako te postopke reševanja s sedežnice izvajajo sosednje postaje GRS, so povabili na vajo tudi predstavnike GRS Kranjska Gora, Mojstrana in Trbiž.

Scenarij reševanja je bil prikaz postopkov reševanje enega oziroma dveh potnikov s sedeža žičnice. Oskrbe ponesrečenih in transporta potnikov do izhodišča nismo vadili. Prav ti postopki so zahtevni in potrebuje sodelovanje večjega števila gorskih reševalcev in drugih služb zaščite in reševanja.

Reševalci upravljavca žičnice Tromeja, GRS Beljak in GRS Kranjska gora so pri delu uporabljali opremo proizvajalca Petzl, medtem ko so kolegi s Trbiža uporabljali opremo proizvajalca Kong. Postopki reševanja se pri uporabi ene in druge vrste opreme razlikujejo le malo.
Načelnik GRS Beljak Günther Pischelsberger se je po izvedeni vaji zahvalil sodelujočim za prikaz postopkov reševanja in predvsem poudaril dobro sosedsko sodelovanje.

Dušan Polajnar

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti