Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Štirje finalisti

PZS: ... na svetovnem mladinskem prvenstvu v težavnosti v Arcu - Finale danes v živo od 12. ure dalje na IFSC

Arco že od 28. avgusta gosti svetovno mladinsko prvenstvo v športnem plezanju.

Slovenska mladinska reprezentanca je v balvanih že osvojila prvo trojico medalj, v finale v težavnostnem plezanju, ki je na sporedu danes, v soboto, 5. septembra, pa so se uvrstili Mia Krampl, Janja Garnbret, Tjaša Kalan in Anže Peharc.

Svetovno mladinsko prvenstvo v športnem plezanju se je začelo z balvanskimi tekmami, na katerih so mladi slovenski plezalci že posegli po odličjih. V ponedeljek, 31. avgusta, je Janja Garnbret, aktualna evropska mladinska prvakinja v balvanskem in težavnostnem plezanju, osvojila še naslov svetovne mladinske prvakinje v balvanskem plezanju v kadetski konkurenci, njen uspeh pa sta z bronasto medaljo dopolnila Vita Lukan med starejšimi deklicami in Anže Peharc v močni konkurenci mladincev.

Kvalifikacije v težavnostnem plezanju, ki so bil le 1. in 2. septembra, so se uspešno končale za 15 slovenskih reprezentantov, kolikor se jih je uvrstilo v polfinale.
Preboj v finale pa je uspel le četverici: Mii Krampl (AO Kranj) z 2. mestom med starejšimi deklicami, Janji Garnbret (Šaleški AO) s 1. mestom med kadetinjami, Tjaši Kalan (AO Kranj) s 5. mestom med mladinkami in Anžetu Peharcu (AO Kranj) s 6. mestom med mladinci.
V polfinalu so tekmovali še Vita Lukan in Lučka Rakovec (starejše deklice), Tjaša Slemenšek (kadetinje), Veronika Meke, Rebeka Kamin in Kaja Skvarč Božič (mladinke), Martin Bergant in Milan Preskar (mladinci), Tine Rozmanič (kadeti) ter Žiga Zajc in Nik Golej (starejši dečki).

Danes lahko finalne nastope v težavnostnem plezanju spremljamo v živo na IFSC.
12:00–13:00 starejše deklice in starejši dečki
13:00–14:00 kadetinje in mladinke
16:30–17:30 kadeti
17:30–18:30 mladinci
19:00–20:15 podelitev nagrad

Vir: PZS.si
Manca Čujež

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti