Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Avsenikova Golica na Golici

Gorenjski glas - Urša Peternel: V soboto bodo pri Koči na Golici obeležili 60-letnico Avsenikove polke Na Golici ter 110-letnico Kadilnikove koče.

Jesenice – V soboto bo pri Koči na Golici tradicionalno srečanje jeseniških planincev, ki bo tokrat še posebno slovesno. Obeležili bodo namreč 110-letnico Kadilnikove koče in člani Planinskega društva Jesenice so pred dnevi na vrhu Golice že postavili tablo o koči, ki je bila zgrajena leta 1905, med drugo svetovno vojno pa požgana. Na prireditvi bodo obeležili tudi 60-letnico legendarne Avsenikove polke Na Golici, posebni gostje bodo člani Ansambla Saša Avsenika. »Veseli in počaščeni smo, da bomo Dan jeseniških planincev na Golici obogatili z nastopom Ansambla Saša Avsenika in tako tudi mi nekaj prispevali k 60-letnici legendarne polke Na Golici,« je povedal predsednik Planinskega društva Jesenice Vlado Hlede.

Koča na Golici, ki stoji na nadmorski višini 1582 metrov in je v upravljanju Planinskega društva Jesenice, je dobro obiskana. »Koča leži malo nižje, zato smo imeli že lani kljub dežju dober obisk, saj planinci niso hodili v visokogorje, letos pa je obisk še malo boljši. Sem zadovoljna, nam pa sezono tako lani kot letos delajo tujci, ki pri nas prenočujejo med hojo na poti Via Alpina. Med dnevnimi izletniki prevladujejo slovenski in avstrijski planinci, med prenočevalci pa je 90 odstotkov tujcev. Julija so pri nas prenočevali planinci iz štirinajstih držav, največ je bilo Čehov, veliko tudi Belgijcev, Avstrijcev in Nemcev,« je dejala oskrbnica Bojana Hiti.

  27.08.2015

 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti