Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Triglavska quatrologija

Grega Kofler: Ko je Matija prišel na dan z idejo o prosti ponovitvi Obraza Sfinge, je tudi mene prešinilo, da se po 15 letih

... (leta 2000 sva z Mihom Pintarjem preplezala Raz Mojstranških veveric, ki je nastal leta 1969 pod okriljem pokojnega strica Zvoneta Koflerja in Janka Ažmana) ponovno podam v steno Sfinge.
Vedel sem, da nisem na takem nivoju, da bi lahko streho preplezal prosto (Matiju je to za moje pojme uspelo z odliko), mi je bila pa velika želj, da jo enostavno preplezam. Sem se pač poslužil starega dobrega lojtranja. In me še zdaleč ni sram, saj nisem edini, ki je preko strehe prišel na tak način.
Že v Sfingi, se mi je potem porodila ideja, da pa če že Obraza ne morem preplezati prosto pa lahko v Steni preplezam, v čim krajšem možnem času, triglavsko quatrologijo in sicer, najlažjo, najtežjo (po oceni), najdaljšo in najvišjo smer.

Glede na to, da je poletna sezona in da z ženo oba delava v turizmu(lastna športna agencija Kofler sport), se mi je tudi pri kratkem času malo zataknilo, vendar je bil projekt vseeno uspešen v manj kot mesecu - začet 4. avgusta z Obrazom končan pa 28. s solo ponovitvijo Dolge nemške s Severnim grebenom v dveh urah in 29 minutah od vstopa do vrha Triglava.

Kakšen podobne štose bi uresničil že prej, pa sem v zadnjem času veliko časa posvetil naši mali družini (sinova Tomažu in Mihu), vodenju dveh podjetij, izobraževanju za gorskega vodnika in - časa nam je resnično primanjkovalo.

Plezalni dnevi so si sledili:
  4. 8. sva z Matijem V. preplezala Jugov steber in Obraz Sfinge;
22. 8. smo Jernej P., Matjaž M. plezali Zlatorogove steze;
23. 8. sva z Natašo M. plezala Slovensko in
28. 8. sem soliral Dolgo Nemško ter nadaljeval po Severnem grebenu na vrh.

Facebook: Grega Kofler


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti