Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pestro poletje

Plezalnega kluba Kamnik - V času šolskih počitnic smo za mlade plezalce organizirali številne aktivnosti na prostem.

Konec junija smo na Vransko odpeljali naše najmlajše plezalce, da so okusili pravo skalo. Otroci so uživali v plezanju, lubenici in vrvnih vragolijah.

V počitniških mesecih smo izvedli tri plezalne tabore. V začetku julija se je deset otrok družilo, plezalo in uživalo petdnevnemu taboru v Kotečniku.
Taborjenje na turistični kmetiji Tratnik in plezanje v razgibanem plezališču Kotečnik tako postajata kar naša uradna poletna rezidenca, ki vedno zagotavlja dobro plezarijo.
Prva dva dni smo pridno plezali, tretji dan izkoristili za kopanje na Celjskem kopališču.
Zadnja dva dneva tabora sta bila spet plezalno obarvana.

Najbolj izstopajoče vzpone beležijo številni naši mladi plezalci. Tako je Marko Pretnar splezal Zmajčkov butik (6c) ter Vabečo globino (6c+), kar je njegova trenutno najtežja smer. Betka Debevec je kot najboljši vzpon zabeležila Vabečo globino (6c+), Nejc Sitar pa Srebrno streho (7b) v drugem poskusu, Zadnji dnevi raja (7a, flash), Fruta kombi buba (7a), Ovulacija (7a, flash). Pia Mavec je preplezala svojo prvo 6b in sicer Zajeda na lusko. Timotej Romšak je pri svojih desetih letih preplezal Zajedo na lusko (6b), Beli svod (6b) ter Indijanka (6b).

V poletnih mesecih smo v balvanskem plezalnem centru gostili udeležence Poletne šole triatlona v organizaciji Trisporta in jim omogočili, da se spoznajo z osnovami športnega plezanja. Mladi triatlonci so se uspešno spopadli z novim športom in morda smo kakšnega navdušili dovolj, da se nam pridruži na redni vadbi.

V začetku avgusta smo odšli za osem dni na plezarijo v Nemčijo. V Frankenjuro je odšlo deset mladih plezalcev ter štirje spremljevalci. Za prevoz do Pottenstein pri Nürenbergu, kjer je bil tudi Campingplatz Bärenschlucht, kjer smo šotorili smo porabili cel dan. Do plezališč smo se dnevno vozili s kombijem.

Prvi dan je bil dan za vplezavanje in privajanje na skalo. V Frankenjuri so vsi otroci med svoje plezalske uspehe zapisali kar nekaj lepih in težkih vzponov. Po treh plezalnih dnevih smo si na četrti dan privoščili počitek in uživali na lokalnem kopališču in preizkusili poletno sankanje. Sledila sta še dva plezalna dneva v Frankenjuri. Na poti domov pa smo se ustavili v Avstriji v dolini Malte. Tam smo si privoščili plezanje po balvanih v znanem balvanskem naravnem centru Maltatal. Najbolj izstopajoči vzponi Frankenjure so zabeležili Grega Spruk ter Peter Jereb 8a, Lucija Lampe Kastelic 7b+ flash, Nejc Sitar 7b+ flash, Marko Pretnar 6c, Žiga Židan 6c, Dominika Kodra 7b, Betka Debevec 6c ter Aljaž Resnik 7b+ flash.

V času Kamfesta smo vsem mladim po letih in počutju omogočili, da se preizkusijo v športnem plezanju na premični plezalni steni. Najbolj zagreti so nas lahko našli vsak dan v Keršmančevem parku ali Samčevem predoru.
V okviru Kamfets smo v torek zvečer organizirali zabavno hitrostno plezarijo po imenu Kamklajmb na Kamfestu. Namenjena je bila vsem, ki se še znate smejati in nasmejati. Najpogumnejšim smo omogočili, da se potegujejo za privlačne peneče nagrade in majčko Kluba. Kogar ni bilo, je zamudil vrhunsko predstavo zabavne plezarije.

Konec avgusta smo organizirali še zadnji plezalni tabor pred novi šolskim letom, ponovno v Kotečniku, ki se ga je udeležilo 22 otrok s tremi spremljevalci. Trije otroci so že športni plezalci, pet otrok pa je pripravnikov športnega plezanja. Prav tako smo že tradicionalno zadnjo nedeljo v avgustu prisotni s premično plezalno steno na Čarobnem dnevu v Arboretumu Volčji potok.

Od septembra dalje nas ponovno najdete na običajni lokaciji na Usnjarski 9, v starem Alpremu. V času od 1.-4. septembra, ko bomo organizirali Dneve odprtih vrat bomo že izvajali Mladinsko šolo športnega plezanja za otroke in vodene vadbe za odrasle.
Ekipa Plezalnega kluba Kamnik vas vabi, da jo obiščete v Balvanskem plezalnem centru.

Monika Povšič 


 

...09.2015

 


Nov balvanski plezalni center
odprt od 1. septembra 2014  

Balvanska stena (~ 200 m²) na Usnjarski 9 (stari ALPREM)

Fb: Balvanski plezalni center v Kamniku


 

 

 

 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti