Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prenova na Menini

Novi tednik Celje: Na Menini planini je bila prva planinska postojanka zgrajena pred več kot stotimi leti vendar je pogorela.

V času med svetovnima vojnama so v planinsko postojanko preuredili pastirsko kočo, ki je po petih letih prav tako pogorela. Leta 1959 je Planinsko društvo Gornji Grad odprlo nov planinski dom.

GORNJI GRAD - V tem tednu se bo začela obnova planinskega doma na Menini planini. Pred štirimi leti so že prenovili njegovo notranjost in povečali zmogljivost sončne elektrarne, pri čemer so si pomagali z evropskimi sredstvi in s prostovoljnim delom. V teh dneh se bo začela Še prenova zunanjosti doma.

Med obnovitvenimi deli nameravajo med drugim poskrbeti za izolacijsko fasado, prenoviti stopnišče in obnoviti rastlinsko čistilno napravo, ki so jo uredili pred sedemnajstimi leti. Planinsko društvo Gornji Grad namreč namerava kandidirati za certifikat planinske zveze za okolju prijazno kočo.
Če bodo vremenske razmere ugodne, naj bi se dela končala do začetka jeseni. Stala bodo 60 tisoč evrov, pri čemer si društvo pomaga s sredstvi Fundacije za šport. Prav tako si bodo pomagali z veliko prostovoljnega dela članov društva. Dom na Menini planini ostaja kljub prenovi zunanjosti odprt. V poletnem času je odprt vsak dan in od začetka oktobra do konca maja ob koncih tedna.

Pred štirimi leti, ko je društvo prenavljalo notranjščino ter povečalo sončno elektrarno, so med drugim poskrbeli še za ureditev dveh sob za mlade družine. Tako mu je uspelo pridobiti certifikat družinam prijazne koče. Dom na Menini planini je na nadmorski višini 1453 metrov.
BJ
Foto: arhiv PD Gornji Grad

  20.08.2015
Prenova na Menini planini

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti