Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Stanetova zajeda + nova varianta

Šaleški AO - Uroš Acman: Včeraj [04.08.2015] smo plezali v Srednji Raduhi v Stanetovi zajedi. Do smeri smo dostopili ob dobro znani zavarovani poti ki vodi na Raduho.

Pri prvih jeklenicah dostop zavije levo v travnati svet, kjer se po nekaj metrih poplezavanja prične smer (IV-/II-III). Ta dan je bila stena mestoma mokra. V prvem raztežaju je bilo potrebno paziti na naloženo kamenje in mastne trave, sicer pa težavnost 1.R ni velika.

Z Boštjanom sva plezala izmenično. Jan pa je bil v navezi z Mijem, kot drugi. Smer je bila zanimiva in ne (pre)težka. V zadnjih dveh raztežajih podaljška, pa je bila priložnost za lepo plezanje. V zadnjem raztežaju, ki smo ga sicer kasneje podaljšali še za en čisto nov raztežaj smo izbrali ŠAO varianto in plezali čez markantna in razgledna stolpa kjer smo uživali v malo bolj trdni skali. V tem delu je priložnost za pravo plezanje.

Preostal je še omenjen prvenstven (MK in JŠ) podaljšek (IV+, 2R) v desno - SV steno Srednje Raduhe, ki smo ga v šali poimenovali psihadeličen raztežaj. Čez ozek majav greben po precej krušljivem a zanimivem svetu, nato nekaj metrov navzdol ob previsu in dolg prestop čez širši žleb v sosednjo steno. Sledi prečnica nekaj metrov v desno, nato naravnost navzgor vse do vrha, kjer smo si privoščili krajši počitek.

Lepo dopoldne smo opoldan zaključili ob hladni pijači na koči na Grohatu, ko so se na nebu že pričeli nabirati sivi oblaki.

Uroš in Mijo 
fotke: vsi 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti