Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenski dan v Imstu

Delo, Športno plezanjeMarkovičeva prva, Garnbretova druga, Škofic tretji

Imst - Tretja tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju bo slovenskim plezalcem ostala v lepem spominu. V avstirjskem Imstu se je zmage razveselila Mina Markovič, za njo je na drugem mestu zaostala Janja Garnbret, pri moških pa je tretje mesto osvojil Domen Škofic.

Markovičeva je bila na včerajšnjih kvalifikacijah ob težavah s poškodovanim levim gležnjem četrta, danes pa je svoje plezanje še nekoliko izboljšala in prišla do nove zmage. »Z zmago sem presenetila samo sebe, saj še vedno ne morem popolnoma normalno hoditi, pa tudi plezalke so kakšno številko večje kot običajno. Toda vedela sem, da če bom lahko normalno stopila na nogo, lahko pridem do visoke uvrstitve. Popolnoma sem se osredotočila na plezanje in resnično sem te zmage zelo vesela,« je dejala 27-letna evropska prvakinja.

Z drugim mestom se je morala zadovoljiti šele 16-letna Garnbretova, ki je v kvalifikacijah kot edina priplezala do vrha. Tretje mesto je na današnji tekmi osvojila Avstrijka Jessica Pilz. Od slovenskih predstavnic se je na šestem mestu izkazala še Tjaša Kalan, ki je na uvodnih dveh preizkušnjah za las ostala brez finala (9. in 11. mesto).

»Ko sem splezala smer, sem vedela, da sem naredila vse, kar je bilo možno, ko pa sem prišla dol in izvedela, da je pred mano le Mina, sem bila še toliko bolj zadovoljna. Če bi morda nekoliko spremenila svoj način, kako preplezati smer, bi se morda dalo priti tudi do vrha, vendar je tudi drugo mesto zame fantastično,« je za STA povedala Garnbretova, ki v članski konkurenci vse bolj opozarja nase.

V moški konkurenci je po dveh devetih mestih do finala in stopničk prišel Domen Škofic, ki se je v finale prebil s četrtim rezultatom. Danes sta bolje od njega plezala le zmagovalec Romain Desgranges iz Francije in Avstrijec Jakob Schubert.

»Letošnja sezona se zame ni začela najbolje, saj nisem bil navajen, da sem izven finala. Glede na to, da sem bil zelo dobro pripravljen, me je to malce šokiralo, potem sem si pred drugo tekmo zvil še gleženj, zato sem toliko bolj vesel, da mi je uspel dober nastop in se že veselim prihodnjih tekem,« je dejal Škofic, za katerega so bile to četrte stopničke v karieri.

Drugi slovenski predstavnik v finalu Urban Primožič je končal na 7. mestu, Martin Bregant pa je kvalifikacijski nastop sklenil na 38. mestu.

Naslednja tekma za svetovni pokal bo 14. in 15. avgusta v Münchnu, in sicer v balvanskem plezanju.

  01.08.2015 22.43


Friko/G-L: objava do (vključno) polfinala


IFSC Climbing World Cup Imst 2015 - Lead - Semi-Finals - M/F

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti