Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenija s petimi finalisti

Friko - Jernej Peterlin: V Imstu se je včeraj v poznih urah končal polfinale
Friko - Jernej Peterlin: V polfinalu pet slovenskih predstavnikov

... tretje letošnje tekme za svetovni pokal v težavnostnem plezanju.
Tokrat so bili v glavnih vlogah prav slovenski plezalci, saj se je vsem petim polfinalistom uspelo prebiti v jutrišnji finale.

Blestela je najstnica Janja Garnbret, ki je edina preplezala do vrha polfinalne smeri in znova potrdila svoj nesporni talent in je v očeh plezalne javnosti prva favoritinja za jutrišnjo zmago. Četrti rezultat polfinala je s še ne popolnoma zdravim levim gležnjem dosegla Mina Markovič, krstni nastop v finalu svetovnega pokala pa si je priplezala Tjaša Kalan.
Tudi v moški konkurenci se je slovenski reprezentanci končno vse poklopilo. Domen Škofic je dosegel četrti rezultat polfinala, Urban Primožič pa se je s sedmim rezultatom po dobrem letu spet uvrstil v finale tekme svetovnega pokala.

V ženski konkurenci so blestele predvsem mlade tekmovalke. Drugi rezultat sta z enako višino kot Markovičeva, dosegli Jessica Pilz in Anak Verhoeven. V finalu pa bodo poleg že omenjenih tekmovalk startale še Helene Janicot, Christine Schranz in Yuka Kobayashi. Pri moških je s polfinalno smerjo najbolje opravil domačin Jakob Schubert, naslednjo višino sta dosegla Gautier Supper in Adam Ondra, v finale pa so se poleg obeh slovenskih predstavnikov uvrstili še Romain Desgranges, Sebastian Halenke in Thomas Joannes. Za negativni presenečenji sta poskrbela Jain Kim in Ramon Julian Puigblanque, ki sta ostala brez uvrstitve v finale.

Rezultati polfinala: ženske | moški


Friko (31.07.2015 06:02) - Jernej Peterlin:
V polfinalu 5 slovenskih predstavnikov

V Imstu so se zaključili kvalifikacijski nastopi.
V večernem polfinalu bomo na delu spremljali 5 slovenskih reprezentantov. Odličen ekipni nastop je uspel ženskemu delu reprezentance, saj so se vse tri tekmovalke prebile med osem najboljših. Blestela je Janja Garnbret, ki je obe smeri preplezala do vrha in si deli prvo mesto z Jessico Pilz in Anak Verhoeven. Mina Markovič je z doseženim vrhom v drugi kvalifikacijski smeri ter s petim rezultatom v prvi trenutno na četrtem mestu, Tjaša Kalan pa bo v polfinalno smer vstopila z osmim rezultatom.
V moški konkurenci se je od naših tekmovalcev najbolje odrezal Domen Škofic, ki je dosegel drugi rezultat in nakazal, da se tudi njegova forma izboljšuje. V polfinalu bomo spremljali še Urbana Primožiča, ki je dosegel osemnajsti rezultat kvalifikacij. Izven polfinala je žal ostal Martin Bergant, ki je naredil napako v drugi kvalifikacijski smeri, medtem ko je imel v prvi dvanajsti rezultat. Tekmovanje je tako končal na skromnem 33. mestu. Pri moških je v kvalifikacijah največ pokazal Gautier Supper, ki je kot edini tekmovalec preplezal obe kvalifikacijski smeri.

Rezultati kvalifikacije: ženske | moški


Friko, 31.07.2015 05:29 Svetovni pokal - Imst 2015

V Imstu se nadaljuje svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Na tretji tekmi bodo slovenske barve zastopali Mina Markovič, Janja Garnbret in Tjaša Kalan ter Domen Škofic, Urban Primožič in Martin Bergant.

Na prvih dveh tekmah je bila forma predvsem pri dekletih na zelo visoki ravni, saj sta na prvi tekmi v Chamonixu, ki je štela tudi za evropsko prvenstvo, Mina in Janja zasedli prvo in drugo stopničko. Na drugi tekmi v Brianconu si je Mina Markovič med ogrevanjem poškodovala gleženj, kar jo je stalo finalnega nastopa, poškodbo pa je delno sanirala tik pred odhodom v Imst. Janja na tekmi v Brianconu ni nastopila, je pa med tem osvojila naslov evropske prvakinje v balvanskem plezanju med kadetinjami. Tudi Tjaša Kalan je na prvih dveh tekmah plezala zelo dobro, saj se je z devetim in enajstim mestom le za malo zgrešila finalne nastope.

Nekoliko manj od pričakovanj so pokazali moški predstavniki. Domen Škofic, ki se je lani redno uvrščal v finala, je bil letos dvakrat deveti. Tudi domen se je v zadnjem obdobju ukvarjal s poškodbo gležnja, vendar njegov nastop v Imstu ni pod vprašajem. Blizu najboljšim je bil tudi Urban Primožič, ki pa bo moral za preboj med finaliste še nekoliko dvigniti svojo raven plezanja, Martin Bergant pa se je na prvih dveh tekmah uvrščal na rep polfinalistov. 

Prispeval Jernej Peterlin 

31.07.2015 20:44

Program - svetovni pokal Imst 2015

Sobota, 1. avgust = prenos v živo
19.00 - predstavitev finalistov
19.30 - finale moški
20.20 - finale ženske

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46074

Novosti