Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lubnikarji lovijo rekorde

Gorenjski glas - Danica Zavrl Žlebir: Planinci, ki radi obiskujejo Lubnik, s petnajstimi vzponi na leto izpolnijo pogoj za članstvo v klubu Lubnikar.

Škofja Loka – 1025 metrov visoki Lubnik je priljubljena izletniška točka Ločanov in drugih planincev. Iz Škofje Loke čez Gabrovo se nanj povzpneš v dveh urah, prav tako skozi Vincarje po grebenih in s Praprotna čez Sv. Tomaža, iz Breznice pa ga dosežeš že v 40 minutah. Kdor v letu dni (od 1. septembra v tekočem letu do 30. avgusta naslednjega leta) zbere najmanj petnajst vzponov, lahko postane član kluba Lubnikar. Kar 450 je planincev, ki ta pogoj izpolnjujejo, pove podpredsednik Planinskega društva Škofja Loka Jože Stanonik. Tudi sam je letos s 17 vzponi že izpolnil klubski pogoj, pove, ko se 18. julija srečamo na Lubniku.

Klub Lubnikar ima posebno vpisno knjigo, kamor se že štirideseto leto vpisujejo tisti, ki štejejo svoje vzpone na to priljubljeno izletniško točko. V njej je vpisanih blizu 26 tisoč vzponov, nam pokaže Jože Stanonik. In ne moremo si kaj, da ne bi pobrskali za rekordom: 18. julija je svoj 316. obisk Lubnika zabeležil Jurij Štancer. Vse kaže, da bo letošnji zmagovalec med Lubnikarji prav on.

Nekateri na Lubnik prihajajo vsak dan. Nič čudnega, pot je prijetna, poti so dobro markirane in primerne za vse ter ob vsakem letnem času. Dom na Lubniku s 56 sedeži in še toliko dodatnih na terasi (na voljo pa je tudi 18 ležišč) ponuja prijetno gostoljubje, najlepša nagrada pa je razgled, ki se ponudi na vrhu: na Julijce, Kamniško-Savinjske Alpe, Škofjeloško in Polhograjsko hribovje.

  29.07.2015

 

Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti