Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nosači na Ledinah

TKO Kranj - Jure Martinjak: Glede na to, da je oskrbovanje Kranjske koče na Ledinah odvisno od dobre volje posameznikov, smo se na kolesarskem odseku odločili priskočiti na pomoč.

18. 7. 2015 - Organizirana je bila skupna tura, na katero smo se odzvali štirje kolesarji, pridružil pa se je tudi planinski vodnik Mitja B..
Na Jezerskem nas je željno pričakovala roba, ki smo si jo oprtali na rame. Nahrbtnik je prenesel ravno en plato piva ali radlerja. Tako smo se s približno 12 kilogramov na hrbtu in v počasnejšem tempu odpravili proti koči. Za popestritev smo si izbrali vzpon po Slovenski smeri, prijetna družba in relativno hladno vreme pa sta pripomogla k hitremu napredovanju.
Ob prihodu na cilj nam je uspelo prihraniti toliko energije, da smo skočili še na Ledinski vrh. Dodatek je prav dobro del, saj v naročju Grintovcev veje prijeten hlad, odlikuje pa ga tudi prekrasen ambient.

Na koncu se še enkrat ustavimo pri koči, kjer nam prijazni oskrbnik ponudi kosilo in hladno pijačo. Naslednjo uro izkoristimo za poležavanje v senci pod borovci, nato pa se odpravimo v dolino, tokrat po lažji Lovski poti.
Lepo je videti, kako v primeru nesreče stopimo skupaj planinci, kolesarji, alpinisti in markacisti ter pomagamo oskrbovati kočo na lastnih ramenih. S pomočjo prostovoljcev je sezona v polnem teku, skladišče na Jezerskem pa že skoraj prazno.

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti