Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševanje pri slapu Kozjak

GRS Tolmin - Miljko Lesjak: V petek, 24. julija, okoli 13.30 se je v bližini Kobarida zgodila nesreča. Nizozemski mladenič si je v opoldanski vročini zaželel 

... hladne osvežitve s skokom v tolmun pod slapom Kozjak. Med plezanjem po spolzkih skalah mu je zdrsnilo in padec se je končal z zlomljeno nogo.

Gorski reševalci smo se takoj odzvali na obvestilo operaterja iz Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica. Skupaj z reševalci NMP ZD Tolmin smo poškodovanega na kraju nesreče oskrbeli in ga zaščitili pred ohlajanjem. Najhitreje in najlažje je ponesrečenega od slapu do poti prenesti kar po strugi potoka, le hladni osvežitvi se reševalci v tem primeru ne morejo izogniti. V vročini tega soparnega popoldneva se je taka osvežitev kar prilegla.
Poškodovanega smo nato na nosilih UT2000 prenesli do Zaročišča, od koder so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Šempetrsko bolnišnico.

Miljko Lesjak  
GRS Tolmin  

...07.2015 

 

1 komentarjev na članku "Reševanje pri slapu Kozjak"

Stanislav Hribar,

Kot izkušen planinec lahko povem samo tole! Pred približno štirinajstimi dnevi sem z otroci in vnuki obiskal slap in moram reči, da sem bil nad početjem tujih turistov neprijetno presenečen, nekajkrat pa celo zgrožen! Nekateri so bili slabo oziroma neprimerno obuti (natikači in lahki sandali)! Skupina mladih je prišla celo samo v kopalkah in so se obnašali kot da so na bazenu! Neka starejša dama je prišla, tako je izgledalo, kar v večerni toaleti! Nobenega spoštovanja ni bilo zaznati do narave in lepote! Vnukom sem nemalokrat moral razlagati, da se tako v naravi ne obnaša! Kot se obiskovalci obnašajo je nesreč še relativno malo! A, pa še tole! Na povratku pa smo bili močno presenečeni ko so se trije avtomobili z avstrijsko registracijo hoteli pripeljati "skoraj " do vhoda v sotesko! Na moje vprašanje, kam želijo iti in če niso opazili znaka PREPOVEDI PROMETA, so dejali, da jih tako vodi GPS! Navkljub vsemu je bil naš izlet prijeten in nepozaben!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46029

Novosti