Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Bo že držalo,

...06.2015
Otvoritev razstave v ferati Gonžareva peč

 
Društvo fotografov SVIT iz Celja je v slovenskem prostoru eno največjih, najuspešnejših ter najbolj vsestransko aktivnih fotografskih društev, pri realizaciji tokratnega projekta pa se moramo še posebej zahvaliti alpinistu Iztoku Čurčiju za idejo in vodenje projekta, Krajevni skupnosti Vinska Gora in Planinskemu društvu Vinska Gora za odlično sodelovanje in topel sprejem ter sponzorjem.
torek, 30. junij 2015, ob 18:18, Franci Savenc, ogledov: 1108

SVIT, društvo fotografov: ... da se najboljše stvari zgodijo spontano, nepričakovano!
Pridite na otvoritev razstave, ki bo v četrtek ob 17. uri ob vznožju Gonžarjeve peči

Iz nagajive debate med fotografi in plezalci je pred kratkim vzklila krasna ideja in ker ne ostajamo zgolj sanjači, je rezultat že tu!
Oboji vidimo in cenimo lepote slovenskih gora, zato je padla ideja, da bi tokrat postavili prav posebno fotografsko razstavo - v eno najtežjih, a lahko dostopnih slovenskih ferat, v Gonžarjevo peč pri Vinski Gori.
Kolikor nam je znano, je to projekt, kakršnega daleč naokoli še ni bilo, po dosedanjih informacijah smo celo prvi na svetu. Priljubljenost lokacije je med ljubitelji tovrstne plezarije zelo velika in obiskovalci se morajo marsikdaj pošteno načakati, da pridejo na vrsto za plezalni užitek.
Z regionalne ceste, ki povezuje Savinjsko dolino in Koroško, je pogled na steno zelo markanten.

S posebnim postopkom tiska na platno bo v juliju in avgustu v steni neposredno ob plezalni poti razstavljenih enajst na internem natečaju izbranih fotografij večjega formata na temo lepot slovenskih gora, ohranjanja flore in favne, sonaravnih in spoštljivih človeških aktivnosti v gorah.

Otvoritev razstave bo v četrtek, 2. julija, ob 17. uri neposredno ob vznožju učnega poligona Planinske Zveze Slovenije – zavarovane plezalne poti Gonžarjeva peč nad Vinsko goro. Otvoritev s kratkim kulturnim programom bo izvedena v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Vinska Gora.

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker