Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

21. Tek na Vršič

Bojan Ambrožič: Praznik in pa lepo vreme sta letos na Tek na Vršič privabila veliko (okrog 150) tekmovalcev. Poleg tega se je še zbrala še odlična konkurenca


... s Mitjo Kosoveljem in Miranom Svetom na čelu. Sam pa sem se teka na Vršič udeležil že petič. Glede na težke in zelo naporne treninge zadnjih mesecev sem pričakoval da bom tekel svoj osebni rekord.

V resnici že prav komaj čakam da bo kmalu konec težkih treningov in da se bom po Svetovnem prvenstvu lahko končno spočil. Težko je usklajevati obveznosti v službi s tako veliko teka, kot ga zahteva maraton. Vsi pravijo da je maratonska služba, težka služba. To drži.

Še vedno ko sem tekel na Vršič, je bilo zelo vroče. Letos pa so bili ob ponevihtnem hladu, odlični pogoji za tek. Po začetnem kilometru za ogrevanje, se je takoj začel pravi dir proti Vršiču. Tudi tega sem vajen, da mi do začetka klanca pri Eriki ne gre. Vendar sem običajno tam vedno “zamenjal noge” in v breg sem le še iz metra v meter pridobival.

Tokrat mi pa niti v klanec ni šlo. Trudil sem se, ampak noge enostavno niso hotele v klanec. Težko verjamem, ampak vmes ni dosti manjkalo, da bi že zahodil. Včasih pa se mi je zdel klanec na Vršič tako neverjetno položen. V cilju sem pritekel skorajda 4 minute za svojim najboljšim časom izpred treh let.

Na veliko presenečenje je tekmo dobil Miran Cvet pred Mitjem Kosovljem. S časom 49 min 2 s, je za rekordom proge Igorja Šalamuna zaostal le za ca. 20 s. Res kapo dol temu športniku, ki se letom ne preda.

Dan je bil čudovit. Zato smo se po tekmi odpravili še na sprehod še do jezerc pod Slemenovo špico.

Rezultati: td-kranjska-gora.si/tek-na-vrsic/
Fotografije: td-kranjska-gora.si | MajaSaka

Lep gorsko-tekaški pozdrav,

Bojan Ambrožič 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti