Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Chongqingu

zmagala Sean McColl in Akiyo Noguchi - Julija Kruder je zasedla 14. mesto

Tretja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju.
V moški konkurenci je zmagal Sean McColl. Kanadčan je bil v finalu edini, ki je preplezal štiri balvanske probleme. Na drugo mesto se je uvrstil Jongwon Chon (KOR), tretji pa je bil Tsukuru Hori (JAP).
Žensko tekmo je zaznamovala odlična japonska reprezentanca. Zmago je slavila Akiyo Noguchi pred rojakinjo Miho Nonaka, na tretje mesto pa se je uvrstila Shauna Coxey (GBR).

Slovenske barve sta branila Julija in Jernej Kruder. Julija je v kvalifikacijah plezala odlično, saj si je s tremi tekmovalkami delila prvo mesto. Žal v polfinalu ni ponovila odličnega nastopa in tekmovanje končala na 14. mestu, kar je za Julijo vseeno soliden rezultat, saj spada med najmlajše tekmovalke v svetovnem pokalu. Nasprotno je Jernej razočaral, saj je z dvema preplezanima vrhovoma ostal brez polfinalnega nastopa in tekmovanje končal na 27. mestu.

Karavana svetovnega pokala se zdaj seli v Haiyang, kjer bo 26. in 27. junija še ena tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju. Zadnja balvanska tekma bo že tradicionalno od 14. do 15. avgusta v Münchenu. Od 10. do 12. julija bodo v Chamonixu s tekmami svetovnega pokala začeli tudi specialisti v težavnosti.
Iz Mednarodne zveze za športno plezanje je prišlo tudi sporočilo o odpovedi tekme za svetovni pokal v težavnosti, ki bi morala biti na sporedu od 10. do 11. oktobra v Koreji. Tekme ne bodo nadomestili na drugi lokaciji, tako da bo svetovni pokal v težavnosti osiromašen za eno tekmo.

Pripravil: Jernej Peterlin 
Fotografije: Slovenija Climbing Team 

22.06.2015 09:48

 

Uradni rezultatiženske | moški

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti