Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

WOTR

...06.2015

 

nedelja, 14. junij 2015, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1490

je kratica za Wajdušna obstacle trail run – je tek čez ovire v naravi in po mestu – Ajdovščini.

Je približno dvanajst kilometrov dolga preizkušnja, med katero se boste morali spopasti z marsikatero oviro. Te bodo vključevale pregrade, prek katerih boste plezali, cevi, skozi katere se bo potrebno plaziti, mreže, ki vas bodo lovile v svoje zanke, vrvi, po katerih bo treba napredovati, zibajoče se avtomobilske gume, bale sena, blatno »kopel«, tolmune mrzlega Hublja, mokre drsalnice… Včasih boste Tarzani, včasih vojaki. Enkrat bo potrebno ravnotežje, drugič moč, tretjič spretnost. Vedno pa timsko delo in veliko srčnosti. Pretežke ovire lahko zaobidete. Za vse bodo pripravljeni še čudoviti razgledi na Ajdovščino in Vipavsko dolino – mimo teh pa ne boste mogli.

Start teka čez ovire bo v športnem parku Pale v Ajdovščini, od koder se boste prebili po rimski poti na vrh Stare babe, skalne police z razgledno ploščadjo, od tam pa vse do izvira Hublja, kjer vre voda na dan iz lukenj kraškega podzemlja. Po suhem kraškem travniku po sredini Škola, se boste nato spustili proti centru Ajdovščine do rimskega obzidja in se zopet srečali s hudournikom Hubljem. Sledi vzpon (!) po downhill progi, ki se nadaljuje po robu Škola, zatem pa samo še sklepni del, spust po naravoslovni učni poti do tolmunov in ob navijanju gledalcev in prijateljev boste prišli v cilj, ki je bil tudi izhodišče, športni park Pale.

Tisti, najbolj fizično pripravljeni, lahko progo zajamete z veliko žlico, drugi jo lahko premagate v najbolj izvirnem kostumu, tretji pa se nanjo lahko podate rekreativno.

WOTR ni bitka s časom, ampak s samim seboj. Je preizkus moči, spretnosti in vzdržljivosti, pri čemer bo marsikdaj pomembna pomoč sotekmovalcev. Je aktivno druženje, prijateljstvo in sodelovanje. Je negovanje vrednot, ki jih ob vsakodnevnem hitenju pogosto spregledamo.

Še več si lahko preberete na www.wotr.si, prav tako nam lahko sledite na facebook.

Del prijavnine je namenjen socialno ogroženim družinam v Ajdovščini in okolici, katere bo z vso potrebno skrbnostjo izbral Center za socialno delo.

PD Ajdovščina, 
ekipa WOTR 

Oznake: tekGOR
eXTReMe Tracker