Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 28.05.15

Primorski dnevnik: Planinska šola / Skupina drugače mladih / Dan slovenskih planinskih doživetij 2015 ...

Planinska šola

...Mladinski odsek Slovenskega planinskega društva Trst se aktivno ukvarja z uvajanjem mladine v spoznavanje narave, v odkrivanje kraškega ter gorskega sveta, saj se zaveda, da pomeni gibanje v naravi ne le fizično dejavnost in rekreacijo, ampak je istočasno tudi vir etičnih, estetskih, raziskovalnih, kulturnih in duhovnih vrednot, ki prispevajo k človekovi splošni izobrazbi in osebni rasti. V tem prepričanju prireja od ponedeljka, 29. junija do sobote, 4, julija 2015, petnajsto izvedbo Planinske šole na Planini Pri jezeru nad Bohinjem, namenjeno osnovnošolski mladini. Med tednom se bodo udeleženci podajali na izlete različnih težavnostnih stopenj, prosti čas pa bodo izrabili za družabne igre v koči in v njeni bližini. Za vpis in formacije pišite na naslov: mladinski@spdt.org ali katjastarec@yakoo.it.

Skupina Drugače mladih

članov Slovenskega planinskega društva se bo podala v soboto, 30. maja 2015, na prijeten in zanimiv sprehod v naravo. Kot tokratni cilj si je izbrala gradeško lagimo; točneje podala se bo na ogled naravnega parka, "Isola della Cona". Sprehod, je primeren za vse, traja približno tri ure. Vodil ga bo Paolo Raseni. Pohodniki se bodo zbrali ob 9.00 pred Bowlingom v Sesljanu in z osebnimi avtomobili nadaljevali pot do lagune. Za informacije pokličite na tel. št 040 775312 (odgovarja Paolo Raseni).

Dan slovenskih planinskih doživetij 2015

Planinska zveza Slovenije in PD Kranj vabita vsoboto, 13. junija 2015, na dan posvečen rekreaciji v naravi, na Dan sbvenskih planinskih doživetij.
Letošnje srečanje bo na Krvavcu. Organizatorji so za priložnost pripravili vrsto pravih planinskih doživetji, za odrasle, mlade in najmlajše ter za turne kolesarje. Pohodom bo v zgodnjih popoldanskih urah sledil slovesni sprevod praporščakov ter slavnostna prireditev. Praznika se bodo udeležili tudi tržaški planinci. Predviden je prevoz z avtobusom. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 8. junija. Za informacije in prijavo lahko pokličete na tel št. 040 413025 (Marinka).

44. Srečanje obmejnih planinskih društev

Srečanja in druženja so med planinci zelo občutena saj pospešujejo izmenjavo mnenj in stikov, krepijo sodelovanje in tkanje prijateljskih vezi. Pred več kot štiridesetimi leti je med slovenskimi planinci z Jesenic, Celovca, Gorice in Trsta vzklila pobuda za vsakoletno srečanje. Pozneje so k pobudi pristopili tudi beneški planinci. Po prvem srečanju, ki je bilo leta 1972 na Golici, so se slednja vrstila, vsako leto v drugem kraju. Letošnje srečanje bo v nedeljo, 14. junija 2015, na Vrhu pri Gorici v organizaciji Slovenskega planinskega društva Gorica, in ob sodelovanju ŠKD Danica, Gospodarske zadruge Brajda Vrh ter Jamarskega društva Kraški krti.
Planinci se bodo zbrali ob 9.30 pred Kulturnim in športnim središčem Danica na Vrhu. Od tod bosta Štartala dva pohoda (krajši in daljši) po Doberdobski planoti, mimo krajev, vezanih na najbolj krvava dogajanja med prvo svetovno vojno. Sledil bo uradni del srečanja in krajši kulturni program. Slovensko planinsko društvo Trst vabi svoje člane, da se srečanja udeležijo v čim večjem številu. Iz organizacijskih razlogov prosimo za potrditev prisotnosti na srečanju do vključno sobote, 6. junija na tel. številko 040 413025.

Potepanje po Črni gori

Planinsko društvo Integral iz Ljubljane organizira dvanajstdnevno planinsko-kulturno potepanje po Črni gori od 19. do 30. avgusta 2015. Slovensko planinski društvo Trst se pridružuje mikavni pobudi pobratenega društva in vabi svoje člane, ki bi se želeli udeležiti izleta, da se čim prej javijo. Za informacije lahko pokličete na tel. številko 040 413025.

 

 28.05.2015

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti