Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

6. dan Alpske konvencije

Po alpskih dolinah s kolesom in peš – iz Mojstrane v Krmo, Vrata in Radovno | Od petka do nedelje | Brezplačen avtobus iz Bohinja

Petek, 29. maja
Slovenski planinski muzej v Mojstrani od 9. do 16. ure: posvet na temo izzivov gorskih in obmejnih območij s predstavitvijo 5. poročila o stanju Alp na temo demografskih sprememb ter predstavitev možnosti izvedbe pilotnega projekta Planinske vasi v Sloveniji.

Sobota, 30. maja
Rekreativno kolesarjenje v Krmo, pohod do Pocarjeve domačije v dolini Radovne ali po poti Triglavske Bistrice v Vrata z bogatim spremljevalnim programom pri Slovenskem planinskem muzeju od 10.00 do 16.30.
Pohodniki in kolesarji se zberejo pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani ob 10. uri. Kolesarji se lahko pridružijo že na Jesenicah (odhod z železniške postaje ob 8.30) ali v Kranjski Gori (parkirišče pred TIC Kranjska Gora ob 9.00).
Pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani: različne predstavitve na stojnicah, nastop pihalnega orkestra in folklorne skupine, delavnice za otroke, možnost plezanja na plezalnem stolpu in prikaz reševalne akcije gorskih reševalcev Društva GRS Mojstrana.
Brezplačni avtobus iz Bohinja in z Bleda do Mojstrane z odhodi: ob 8.30 Bohinj Jezero, 8.40 Bohinjska Bistrica in 9.00 glavna postaja Bled. Vrnitev avtobusa iz Mojstrane na Bled in v Bohinj ob 15.30.

Nedelja, 31. maja
Planinski pohod na Dovško Babo. Zborno mesto je ob 8. uri pred Aljaževim hramom na Dovjem.

Organizatorji: Planinsko društvo Dovje-Mojstrana, Občina Kranjska Gora, LTO Kranjska Gora, Triglavski narodni park, Planinska zveza Slovenije, Slovenski planinski muzej in Gornjesavski muzej Jesenice, v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Stalnim sekretariatom Alpske konvencije.

Dogodki so brezplačni. V primeru slabega vremena bo program prilagojen.



Foto: Jože Rovan


Foto: Tina Markun

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti