Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vertikal kilometer Čaven

Nejc Kuhar: Danes sem odprl letošnjo poletno tekmovalno sezono, kot navadno, najprej seveda s tekmo na domačih tleh.

Letos se je kot nalašč ponudila tekma na Čaven, ki so jo organizatorji poimenovali Vertikal KM. Obljubljali so mi hud klanec, da je primerljiv z ostalimi vertikalami itd. Že sami tehnični podatki so seveda govorili, da kakšne hude vertikale verjetno ni. Res, da je 300 višinskih metrov kar strmo, vendar s tistimi pravimi vertikali se vseeno ne more ravno primerjati.

Na štartu se je zbrala kar močna konkurenca domačih tekačev, kar me vedno veseli, saj se rad borim s sotekmovalci. Štartalo smo res počasi, kar sem si tudi želel, da se nekako prešvercam do strmine v drugi polovici. Na žalost prav dolgo tako počasi ni šlo, saj je najprej tempo dvignil Simon, ko pa ga je stopnjeval še Miran, je bilo zame prehudo. Do strmine je bilo še kar precej in le upal sem, da ne bo naredil toliko razlike, da bo tekma že odločena. Strmina kar ni in ni hotela priti, ko pa je prišla, je bila razlika že minuto. Kaj več kot, da si zagotovim drugo mesto tako ni ostalo, saj Miran tudi na strmini ni popuščal. Njemu same čestitke, pravi garač.
Rezultati Vertical KM

Sedaj imam še točno mesec dni, da se pripravim na prvi vrhunec poletne sezone - Evropsko prvenstvo v Vertikal KM, ki bo konec junija v Chamonixu. Motivacija je, zdravje tudi, tako da ostane le še trening.

24.05.2015
Vertikal Kilometer Čaven, 24.5.2015

 

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti