Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prihod čeških turistov v Slovenijo

Jutro: V letošnjem poletju se kaže med brati Čehi spet večje zanimanje za obisk Slovenije, zlasti Ljubljane, Bleda in planin.

Pred vojno so češki turisti obiskovali naše planine v velikem številu in nam pomagali ohraniti pred nemško invazijo planine v naših rokah. Kakor znano, je obstojala tedaj posebna češka podružnica Slovenskega planinskega društva, ki je vzdrževala Češko kočo pod Grintovcem in Koritniško kočo, ki je sedaj ostala pod Italijo.
Odkar so Čehi našli v Visokih Tatrah nadomestilo za naše planine, se je zanimanje čeških turistov osredotočilo pred vsem na te planine, ki so bile turistično zelo zaostale. Tembolj nas mora veseliti, da se je letos zlasti po uspeli turneji predavanj dr. E. Stareta po Češkoslovaški zanimanje čeških turistov za naše planine spet dvignilo.

O binkoštih bosta obiskali Slovenijo dve ekspediciji čeških turistov.
V nedeljo 9. t. m. ob 17.03 popoldne prispe v Ljubljano 37 uradnikov železniške direkcije v Brnu pod vodstvom svojega ravnatelja in predsednika tamkajšnje Č. J. lige vladnega svetnika Wagnerja. Po ogledu ljubljanskega velesejma in mesta se bodo podali v ponedeljek 10. t. m. na Bled.
Istotako prispe v nedeljo popoldne na Bled 67 članov kluba češkoslovaških turistov iz Prage, ki bodo v ponedeljek priredili izlete na Golico in Bohinjsko jezero, v Kranjsko goro in Vintgar, nakar se bodo v ponedeljek 10. t. m. ob 8.50 pripeljali v Ljubljano, kjer si bodo ogledali velesejem in mesto. Bratom Čehom želimo prav prijetno bivanje v naši lepi Sloveniji in Jugoslaviji.

Jutro, 8. junij 1935

08.06.1935

dLib.si

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti