Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tri dni Anića kuka

Facebook - David Debeljak ... z Nina. Nema Dinka do Dinka, Black Magic Woman in Rio. Na fraj, Nina sem in tja A0. ... | Friko: ... prosto čez Rio


... Ko plezaš trad smer kot Rio sanjaš čase, ko še ni bilo vse povrtano. Pa trik je seve v štumfih.


Friko, 20.05.2015:
Debeljak v Paklenici prosto čez Rio!

Smer Rio v Anića kuku sta preplezala legendarna Franček Knez in Janez Sabolek - Sabla in ocenila na V/A2. Srečo Rehberger je bil tisti, ki je smer leta 1986 prvi preplezal prosto, govorilo se je o oceni IX-, nato se je ocena ustalila na VIII+. Od takrat so spodnja dva (lažja) raztežaja navrtali, v težjem pa je še vse po starem, vključno z bujnim rastlinjem. Smer je tako ohranila pridih pakleniških starih dni, in se izognila večjemu obisku.

Vsake toliko se vseeno kdo od plezalcev poda v njo, med zadnjimi sta tam bila Nina in David Debeljak. Davidu je uspel prosti vzpon, ki ga je pokomentiral: "Top smer od mesta, kjer se končajo svedri. Ta težji raztežaj je potrebno kar dobro pihnt in je za oceno zelo orng". Tam se "zgodba" po njegovo še ne konča, saj plezalca čaka še zanimiv, od ptičev "posran" preduh in nekaj šestic.

Nina in David sta v tridnevnem obisku preplezala še Nema Dinka do Dinka (7b, David prosto NP) in Black magic woman (7b+, David prosto v drugem poskusu).

19.05.2015 22:23
Vir in fotografije: David Debeljak | Friko

 

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti