Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Planinske založbe PZS: Skupina Mangarta in Jalovca (Jože Drab) je že na voljo, Zahodne Julijske Alpe (Klemen Janša) po prednaročniški ceni do konca maja,

... pa dopolnjena (tretja) izdaja plezalnega vodnika Repov kot, Kamniška Bela (Tone Golnar, Silvij Morojna, Bojan Pollak).

Vodnik Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca (Jože Drab) se osredotoča na severozahodni del Vzhodnih Julijskih Alp z opisi nekaterih najbolj znanih slovenskih vrhov, pa tudi nekaterih najbolj cenjenih kotičkov za iskalce gorske samote. Glavna junaka sta seveda najvišja, Mangart in Jalovec, družbo pa jima delajo razgledne Mojstrovke, grebeni Bavškega Grintavca in skalnate Ponce, v zaraščeno divjino pozabljeni Predelski Vršiči, remšendolske gore in skupina Ciprnika, samotni Pelci, Pihavci in skrivnostne strmine Loške stene.
Format: 130 mm x 210 mm; 232 strani, integralna šivana vezava, polokrogel hrbet.
Vodnik je izšel konec aprila in je na voljo za 29,90 €*. 

Vodnik Zahodne Julijske Alpe (Klemen Janša) prinaša opise zahodnega dela Julijcev, ki so pretežno na italijanski strani meje. Poleg dobro obiskanih vrhov v skupinah Kanina, Viša in Montaža so v njem opisi nekaterih malo znanih področij, ki do sedaj v slovenščini še niso bila tako podrobno predstavljena in so zato še toliko bolj mamljiva: razdrapane Naborjetske gore nad divjo dolino Dunje, samozavestni greben Muzcev, dolgi greben Stola in Karmana, pa od ljudi in boga pozabljeni vrhovi zahodno od Strme peči.
Format: 130 mm x 210 mm; 348 strani, integralna šivana vezava, polokrogel hrbet.
Vodnik bo izšel do konca maja, zato velja še prednaročniška cena 23,99 €* (do 31. maja; redna cena 29,90 €*).

Konec maja bo izšla tretja, dopolnjena in popravljena izdaja plezalnega vodnika Repov kot, Kamniška Bela (Tone Golnar, Silvij Morojna, Bojan Pollak). Stene se niso bistveno spremenile, so pa v tem času alpinisti preplezali več kot petdeset novih smeri, opravljenih je bilo tudi nekaj alpinističnih smukov. Nova tehnologija nam je omogočila v vodnik vključiti še boljše, tudi barvne fotografske posnetke in natančnejši zemljevid. Nekoliko so predelane in dopolnjene tudi skice.
Format: 130 mm x 210 mm; 296 strani, šivano z nitjo, broširano.
Vodnik bo izšel konec maja, zato velja še prednaročniška cena 23,99 €* (do 31. maja; redna cena 29,90 €*.

Za vse velja: DDV je vključen v ceno, poštnino plača naročnik.
In - prednaročniška cena velja samo, če bo plačilo realizirano do roka (31. maja 2015).

Naročila: spletna trgovina PZS, narocilo@pzs.si, 01 434 56 84 ... in brezplačni: 080 18 93.

14.05.2015 13:00

 

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti