Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mina na šestem mestu

Planet Siol.net, Sportal - STA: Mina Markovič je na prvi tekmi letošnje sezone v športnem plezanju, evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju v Innsbrucku, osvojila šesto mesto.

Markovičeva se z evropskih prvenstev ponaša kar z dvema srebrnima kolajnama. Obe je osvojila pred dvema letoma z drugim mestom na EP v Chamonixu v težavnosti in nato še z drugim mestom na EP v Eindhovnu v balvanskem plezanju. Z lanskega svetovnega prvenstva v težavnosti v Gijonu je prav tako prinesla srebrno kolajno.

Kljub temu, da z letošnjega prvega evropskega prvenstva, drugi del s prvenstvom v težavnosti bo julija v Chamonixu, ne bo prinesla kolajne, pa je solidna uvrstitev v prvo šesterico najboljših balvanskih plezalk stare celine dober obet za nadaljevanje sezone. Markovičeva se bo namreč letos bolj posvetila paradni disciplini težavnosti, v Innsbrucku pa je nastopila zaradi uvrstitve v kombinaciji, v kateri si tako kot v težavnosti želi osvojiti kolajno.

Markovičeva se je v finale prebila s šestim izidom polfinala, šesto mesto je delila s Francozinjo Fanny Gibert, v kvalifikacijah pa je bila 15.

Nemški športni plezalci so bili najuspešnejši, z zmagoslavjem Juliane Wurm v ženski in Jana Hojerja v moški konkurenci. Avstrijki Anna Stöhr in Katharina Saurwein sta osvojili drugo in tretje mesto, pri moških pa so Avstrijci ostali brez kolajne. Domači adut Jakob Schubert je bil četrti. Drugo mesto je pripadlo Čehu Adamu Ondri, tretji pa je bil presenetljivo Italijan Stefan Scarperi.

V Innsbruck se je odpravilo sedem Slovencev. Julija Kruder, enajsta po kvalifikacijah, je v polfinalu zasedla končno deveto mesto. Domen Škofic je osvojil končno 15. mesto, Gregor Vezonik pa je bil 19. Jernej Kruder, Jure Bečan in Katja Kadič so tekmovanje končali v kvalifikacijah na 21., 23. in 41. mestu.

Sezona se bo nadaljevala konec meseca z uvodno kanadsko tekmo svetovnega pokala v balvanih.

16.05.2015
Mina Markovič v Innsbrucku najboljša Slovenka na šestem mestu

Rezultati:
Ženske:
1. Juliane Wurm, Nemčija
2. Anna Stöhr, Avstrija
3. Katharina Saurwein, Avstrija
4. Monika Retschy, Nemčija
5. Jessica Pilz, Avstrija
6. Mina Markovič, Slovenija
7. Fanny Gibert, Francija
Moški:
1. Jan Hojer, Nemčija
2. Adam Ondra, Češka
3. Stefan Scarperi, Italija
4. Jakob Schubert, Avstrija
5. Martin Stranik, Češka
6. Alexey Rubtsov, Rusija

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti