Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V finalu Innsbrucka

Planet Siol.net: Mina Markovič se je z današnjim odličnim polfinalnim nastopom zavihtela v finale evropskega prvenstva v balvanskem plezanju. : Polfinale

Markovičeva, 15. po kvalifikacijah, je za kar devet mest izboljšala svoj dosežek ter je v polfinalu osvojila šesti izid.

V polfinalu evropskega prvenstva v Innsbrucku so nastopili štirje Slovenci. V boju za finale je bila tudi Julija Kruder, enajsta po kvalifikacijah je nazadnje zasedla končno deveto mesto.

Domen Škofic je osvojil končno 15. mesto, Gregor Vezonik pa je bil 19. Brez polfinala so ostali Jernej Kruder, ki je bil eden izmed favoritov, Jure Bečan in Katja Kadič.

Kruder, aktualni svetovni podprvak v tej disciplini, je pristal tik pod mejo polfinala na 21. mestu. Katja Kadič je prvenstvo končala na 23. mestu, Jure Bečan pa je bil 41.

V moški konkurenci sta v polfinale pričakovano napredovala avstrijski adut Jakob Schubert s prvim dosežkom, aktualni svetovni prvak v balvanih in težavnosti Čeh Adam Ondra je bil drugi, Ruse bo v finalu zastopal Aleksej Rubcov, ob Ondri se je v finale uvrstil še en Čeh Martin Stranik, italijanske barve pa bo branil Stefan Scarperi.

V ženski konkurenci je polfinale dobila Nemka Juliane Wurm, za njo so se zvrstile kar tri Avstrijke Anna Stöhr, Katharina Saurwein in Jessica Pilz, Nemka Monika Retschy je bila peta, šesto mesto pa sta si razdelili Markovičeva in Francozinja Fanny Gibert.
 

15.05.2015 21:41

 
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti