Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za nepalske prijatelje

Klemen Volontar: Nikoli ni prekasno! V resnici ni vzrok, da bi se prekasno spomnil na to možnost ... Vimeo

Takoj, ko je bilo mogoče, dan ali dva po prvem, uničujočem potresu, sem stopil v telefonski kontakt s prijateljem v Katmanduju in dobil informacije iz prve roke. Predvsem me je zanimalo kako je z zaposlenimi in njihovimi družinami? Vsi, brez izjeme, prihajajo iz oddaljenih, gorskih vasi, kjer je stanje mnogo bolj katastrofalno, kot v večjih mestih. V kontaktih sva vsake nekaj dni. Po vsej poplavi predlogov v medijih, kako pomagati ljudem v stiski, sem skelnil vzpodbuditi k zbiranju sredstev še vse svoje znance in prijatelje. Prijatelja sem seveda povprašal kako oz. kam naj sredstva nakažemo, da bo pomoč resnično prišla v prave roke. Dobil sem nenavaden, skoraj neverjeten odgovor ...

Agencijo Traditional treks and Expedition in gospoda Chhabija pozna ogromno Slovencev.

Dear Friend Klemen,
namaste !!!
Many thanks for your mail and kind. Well, Now we have different situation here in Nepal. Our government wish to take all the helps them-self so they are watching all the bank accounts and if any one sending the money from Foreign counter then they will directly transfer that money to Government Relief Fund. If this happen than our trekking crews will not get any money so you are kindly request to send the fund (whatever collected from you side) Please send to my address thorough Western Union Money Transfer (Now Western Union Money transfer has transfer all the money to Nepal with out any additional charge).

Na podlagi napisanega sem takoj angažiral naše PD, kjer so prijazno dprli poseben račun, kjer zbiramo sredstva. V par dneh se je nabralo nekaj tisočakov. Neverjetno! Vsem, ki ste že nakazali in vsem, ki še boste, iz srca hvala!

Vsak konec tedna bomo donacije nakazali direktno na prejemnika in tako zagotovili, da pride v prave roke.

Podatki za nakazilo:
Planinsko društvo Jesenice: c. Železarjev 1, 4270 JESENICE
SWIFT : GORE SI 2X
IBAN: SI 56 0700 0000 0482 568 - s pripisom "za Nepal" | Reference number: 00 25042015

Seveda pa denarna pomoč ni vse, kar lahko ponudimo nepalskim ljudem. Velik delež dohodka država ustvari iz turizma. Spomnim se intervijua z ljudmi, ki so ostali brez vsega po katastrofalnem cunamiju... "Če kdaj, potem vas sedaj prosimo, obiščite nas in oživite turizem. S tem boste največ pripomogli k obnovi naše domovine."

Pred vrati je monsunsko obdobje, ki bo še poslabšalo že tako slabe razmere za življenje. Jeseni prihaja nova sezona, nova prilika za obisk te čudovite dežele, nova prilika, da zaslužijo kak dolar za svoje družine. Vsi, ki oklevate, bi šli ali ne, pogumno se odločite za obisk Nepala, lepo vas bodo sprejeli.

 

 15.05.2015
 


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti