Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Štirje v polfinalu

Innsbruck: Na evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju so bile v četrtek, 14. maja, kvalifikacije. Nastopilo je sedem naših in - štirje so se uvrstili v polfinale.

Dopoldne so se v kvalifikacijskih balvanskih problemih pomerili moški. Od slovenskih reprezentantov sta se v polfinale uvrstila Domen Škofic z enajstim rezultatom in Gregor Vezonik s petnajstim rezultatom. Popoldne so za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje plezale ženske, kjer sta se od slovenskih predstavnic v polfinale uvrstili Julija Kruder z enajstim rezultatom in Mina Markovič s petnajstim rezultatom kvalifikacij.

Drugi slovenski plezalci so svoje nastope zaključili že prvi dan tekmovanja. Zelo blizu napredovanju sta bila Jernej Kruder, ki je s končnim 21. rezultatom polfinale zgrešil le za eno mesto in Katja Kadič, ki je bila s 23. rezultatom prekratka za tri mesta. Jure Bečan je zasedel končno 41. mesto.

V današnji polfinale, ki se začne ob 18. uri in ga bo mogoče spremljati v živo na IFSC TV so se uvrstili vsi favoriti. Nekaj je tudi novih predvsem mladih imen, tako v ženski kot moški kategoriji. Največje razočaranje je prav gotovo doživel Jernej Kruder, ki se po lanskem naslovu svetovnega podprvaka ne bo mogel boriti za najvišja mesta prvenstva stare celine. Slabši rezultat od pričakovanj je dosegel tudi nemški adut Jan Hojer, vendar se mu je s sedemnajstim rezultatom uspelo uvrstiti v nadaljevanje prvenstva. V ospredju kvalifikacij sta bila Guillaume Galrion Mondet in Adam Ondra, pridružil pa se jima je tudi mladi Italijan Michael Piccolruaz, ki je po lanskem drugem mestu na mladinskem evropskem prvenstvu dokazal, da se razvija v vrhunskega balvanskega plezalca. Takoj za prvimi tremi so se uvrstili še Dmitrii Sharfutdinov, Rustam Gelmanov ter Jakob Schubert.

V ženski konkurenci so najboljši rezultat dosegle Švicarka Petra Klingler ter Avstrijki Katharina Saurwein in Anna Stöhr. Med največje presenečenje kvalifikacij lahko zagotovo uvrstimo mlado srbsko tekmovalko Stašo Gejo, ki je dosegla peti rezultat, enako pa lahko trdimo za avstrijsko talentirano tekmovalko Jessico Pilz in našo Julijo Kruder. Srbska tekmovalka in Krudrova še nista dopolnili osemnajst let, medtem ko je Avstrijka le za leto starejša. Tudi v ženski konkurenci lahko izpostavimo malo slabši kvalifikacijski rezultat aktualne svetovne prvakinje v balvanskem plezanju Nemke Juliane Wurm, ki v lanski sezoni na največjih tekmah kar sedemkrat plezala v finalu, še dvakrat pa se je uvrstila med deset najboljših.

Vir: Friko - Jernej Peterlin |   

15.05.2015 08:36

Rezultati - kvalifikacije: moški | ženske

Nadalnji program:
Petek, 15. maj
18.00-20.30 – polfinale (moški, ženske) - v živo

Sobota, 16. maj
19.30 – finale (moški, ženske) - v živo

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti