Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prvomajski turni smuk

Planinski glas: Dan pred prvim majem je bil lep, sončen. Res je bilo nekaj vetra, a se je proti večeru umiril in kresovi so zagoreli po dolini in vrhovih.

Bajtarji PD Bajtar Velika planina, smo v ranem jutru, 1. maja 2015, krenili na Veliko planino. Žal nas je tam sprejel dež in megla. Le-ta je bila tako gosta, da se je komaj videlo meter pred seboj. Zaradi hudih sunkov vetra, megle in dežja je bilo tudi težko napredovati.

Vseeno se nas je kar veliko zbralo na startu pri Kapeli Marije Snežne. Ker pa veter ni ponehal, pa tudi megla je bila še vedno pregosta, se je vodstvo tekmovanja, skupaj s predsednikom društva odločilo, da se tekmovanje ne izvede. Saj je varnost na prvem mestu!

Roku Močniku, ki je kot edini tekmovalec prišel na start, pa se vseeno podeli priznanje za pogum, saj se že več let pridno udeležuje naših tekmovanj.
Bajtarji in ostali prisotni, ki so prišli na tekmovanje so se potem odpravili v Jarški dom, kjer je bilo Roku Močniku podeljeno priznanje in pokal.
Prav tako so z veseljem kupovali srečke in pobirali dobitke na srečelovu.
Upam, da bo prihodnje leto vreme lepše in bo 52. Turni smuk uspešno izveden, prav tako pa spust v lavorju …

Hvala vsem bajtarjem za sodelovanje, hvala vsem za podarjene dobitke za srečelov in dobro voljo, ki so jo vsi prisotni pokazali, kljub slabemu vremenu!
Velika planina ima veliko obrazov, a vsi jo imamo neskončno radi in se vedno z veseljem vračamo!

Srečno prijatelji!

H. Plahuta

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti