Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nenavadna nezgoda dveh smučarjev

Jutro - Dne 17. aprila sta doživela dva turista v bližini Salzburga neljubo razočaranje: učitelja Jožefa Tolčnika in Edija Elmauthalerja je zasul snežni plaz.

Smučarja pa sta bila dovolj pametna, da nista izgubila prisotnosti duha. Začela sta s smučmi razkopavati sneg preden je skorja na površju zamrznila. Posrečilo se jima je, da sta s smučmi izvrtala v sneg luknje, skozi katere jima je dohajal zrak za dihanje, s tem sta odvrnila od sebe smrtno nevarnost.

Na velikonočni petek, 19. aprila, so udeleženci nekega smučarskega tečaja, ki jih je vedla pot mimo snežnega plaza, uzrli konice smučk, ki so kukale iz snega. Začeli so razkopavati sneg in se jim je v par urah posrečilo rešiti onesveščena, a vendar živa smučarja. Nesrečnika sta bila zasuta v snegu 41 ur. Zahvaliti se imata za svoje življenje dejstvu, da sta se potem, ko ju je zasul snežni plaz, sklenila tesno skupaj. S tem sta grela drug drugega in zadržala toploto. Navzlic vsemu pa sta dobila hude ozebline na rokah in nogah. Smučarja sta seveda srečna, da sta odnesla pri veliki nevarnosti, v katero ju je spravilo navdušenje za zimsko prirodo, vsaj golo življenje.

Jutro, 26. april 1935

26.04.1935

dLib.si

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti