Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Peak to Creak

Nejc Kuhar: Pretekli vikend sem se prvič udeležil zanimive štafetne preizkušnje, ki poteka v tirolskem Ötztalu.

Turno smučanje, alpsko smučanje, gorsko kolesarstvo, gorski tek, plezanje, cestno kolesarstvo, kajak in rafting so discipline, ki štafete pripeljejo iz ledenika Rettenbach nad Söldnom do konca doline Ötztal.

Tekma je bolj kot resne tekmovalne narave, predvsem promocijske, saj na tekmi nastopajo le povabljeni tekmovalci, ki jih organizatorji sami razporedijo v 6 štafet. Med povabljenci je veliko nekdanjih vrhunskih športnikov, kot so Jan Ullrich, dobitniki olimpijskih medalj, svetovni prvaki in seveda aktualni vrhunski športniki, kot so Manfred Moellg, Christian Hoffman in drugi. Skratka neka mešanica nekdanjih in aktualnih športnih zvezd.
V moji disciplini turnega smučanja je bila dejansko konkurenca še največja, saj so bili vsi tekmovalci aktualni avstrijski reprezentanti. Štart je bil na dnu ledenika Rettenbach, na višini 2600 metrov. Letošnjo zimsko sezono višje od našega Triglava nisem bil, zato sem se malo bal vpliva višine, saj je bil cilj naše štafete na višini 3300 metrov. Bojazen je bila bolj kot ne odveč, saj kakšne posebne težave nisem imel. Zadnje metre proti vrhu sem sicer malo bolj trpel, ampak nič manj od veliko bolj aklimatiziranih avstrijskih kolegov. V naši disciplini je zmagal Hoffman, drugi sem predal sam, tretji pa je bil Fasser in s svojim nastopom sem bil zadovoljen.
Alpski smučar v moji štafeti je bila nekdanji nemški zvezdnik in večkratni svetovni prvak, Franz Wörndl, ki pa je zgrešil traso in predal zadnji. Sledil je dober nastop kolesarja, tekača in plezalca, ki niso uspeli prehiteti konkurentov in kolesar v naši štafeti, Jan Ullrich, je štartal krepko na zadnjem mestu. Kljub temu, da je od njegove zmage na Tour de Francu in epskih borb z Armstrong že krepko čez deset let, moram priznati, da se še vedno zelo solidno zapelje in tako je zaostanek za konkurenti precej zmanjšal. Sledil je kratek spust švicarskega kajakaša ter za zaključek najbolj zanimiva disciplina, saj smo se celotna ekipa spravila v raft ter spopadla z letos precej slabo vodnato reko. Večina se nas je prvič peljala z raftom in to je botrovalo temu, da smo od začetka nasedli na skoraj vsaki skali. Kasneje smo se ujeli, prehiteli eno ekipo in osvojili predzadnje, 5. mesto.

Zagotovo lepo doživetje, spoznal sem nekaj novih ljudi in na zabaven način zaključil zimsko sezono.

27.04.2015
Peak to Creak, Ötztal, 25.4.2015

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti