Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinska noč knjige

na svetovni dan knjige v četrtek, 23. aprila: ob 19., 20. in 21. uri v prostorih Planinske zveze Slovenije, Dvorakova 9/I

Premierno slovensko Noč knjige je lani na svetovni dan knjige pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco soustvarilo 79 krajev – in ničkoliko knjižnih zanesenjakov – po Sloveniji in v zamejstvu.
Mednarodni dogodek, ki knjigo in branje postavlja na piedestal gradnikov zdrave družbe, je leta 2014 nagovoril vse generacije bralcev, letos pa se obeta, da bo več kot 400 prirediteljev dogodkov od Goričkega do Pirana in še malo onkraj v viru ustvarjalnosti, radovednosti in praznovanju s knjigo povezalo okoli 100.000 ljudi, tudi številne planince - zato lepo vabljeni, da se nam v četrtek, 23. aprila, pridružite:

Ob 19. uri: Jože Drab - Julijske Alpe
V fotografiji in besedi po osrednjem slovenskem pogorju ter predstavitev vodnika Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca.

Ob 20. uri: Gorazd Gorišek: Biseri gora
Gorniško predavanje o kopnih turah, zimskih vzponih in obiskovanju gora z otroki ter predstavitev knjižnega prvenca Razširjena slovenska planinska pot.

Ob 21. uri: Planinski vestnik – 120 let z nami na planinskih poteh
Razstava in pogovor o zgodovini, dejavnosti, pomenu in poslanstvu najstarejše še izhajajoče slovenske revije. S člani uredniškega odbora Vladimirjem Habjanom, Ireno Mušič Habjan, Dušanom Škodičem in Emilom Pevcem se bo pogovarjala Manca Čujež.

Planinska založba PZS bo odprta do 22. ure. Ves dan in večer knjige in zemljevidi s popusti do 60 %, vsakemu obiskovalcu podarimo izvod Planinskega vestnika.

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti