Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Trideseti pohod na Šmohor

Novi tednik Celje: Uspelo nam je, smemo reči organizatorji in udeleženci. Samo skupaj smo lahko oblikovali tako lepo zgodbo, ki je pripeljala do jubileja z zavidljivo številko.


Planinsko društvo Laško je v nedeljo, 22. marca 2015, organizirajo in izvedlo že 30. marčevski pohod na Šmohor. Jubileju se je poklonilo tudi vreme, ki se je pokazalo v svoji sončni podobi in pospremilo na pot zares množico pohodnikov. Večina je stalnih udeležencev, vsako leto pa se nam pridružijo novi. Med njimi je vedno več najmlajših ljubiteljev planin in gora. Za najmlajše je vzpon na 784 visok Šmohor zagotovo pravi podvig, ki dolgo ostane v spominu in spodbuja k želji po ponovitvi, za tiste malo manj mlade pa je pohod postal obvezna stalnica v letnem pohodniškem koledarju.

Na cilju pri planinskem domu na Šmohorju se je zadovoljstvo zaradi še enega uspešnega pohoda kazalo na žarečih obrazih, v prijateljskem klepetu in siceršnjem veselem razpoloženju. Tudi tradiciji se nismo izneverili, saj so tisti, ki so prvič opravili deset pohodov, prejeli praktično darilo, medtem ko je Jožice in Jožete, ki so nedavno godovali, nagradila oskrbnica Helena. Za posladek in največji užitek sta poskrbeli otroški folklorni skupini KUD Lepa Rečica pri Laškem, ki sta nam odplesali nekaj plesov. Navdušenje se je izrazilo v zasluženem aplavzu. Že tako lep pomladanski dan so vsem pohodnikom popestrili odločni plesni koraki najmlajših folkloristov.

ZDENKA PEŠEC, 
predsednica PD Laško  
 

  16.04.2015

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti