Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Osnovnošolsko državno prvenstvo

ŠD Pajki - Klara Kravos: V soboto, 11. aprila, je bilo v OŠ Vojnik osnovnošolsko državno prvenstvo v športnem plezanju,


... ki se ga je udeležilo kar 285 mladih nadobudnih plezalcev in plezalk iz 95 različnih slovenskih osnovnih šol.

Člani Športnega društva Pajki, pod vodstvom Karlija Pintariča, smo že nekaj dni pred tekmovanjem napeli skupne moči in telovadnico OŠ Vojnik spremenili v pravi plezalski raj za tekmovalce. Samo tekmovanje je potekalo v dveh starostnih skupinah, kjer so bili tekmovalci še dodatno razdeljeni na licencirane (79) in nelicencirane (206), vsak tekmovalec se je povzpel po eni smeri.
S smermi so se najprej spopadli mlajši učenci in učenke, med katerimi so naziv prvakov prejeli: Lovro Črep (nelicencirani učenci), Andrej Polak (licencirani učenci), Sara Durn (nelicencirane učenke) in Saša Brodej (licencirane učenke). Tudi domačin Kristjan Rom (ŠD Pajki) je plezal kot pajek in zasedel kar četrto mesto med nelicenciranimi učenci.

V drugi polovici tekmovanja so svoje plezalsko znanje pokazali starejši učenci in učenke, med katerimi so pravo drznost pokazali licencirani tekmovalci, saj so morali svoje smeri vpenjati. Med starejšimi tekmovalci so se najbolje odrezali: Jure Meglič (nelicencirani učenci), Nik Golej (licencirani učenci), Jora Vilicer (nelicencirane učenke) in Vita Lukan (licencirane učenke).

Glede na ekipno uvrstitev so bili najboljši učenci in učenke Osnovne šole Orehek, takoj za njimi so bili uečenci OŠ Hrušovec-Šentjur in OŠ Tržič. 

Pohvale gredo organizatorju tekmovanja Karliju Pintariču, ki je poskrbel, da je tekmovanje brezhibno potekalo. Nemalo so se namučili tudi sodniki, ki so poleg preplezane višine štopalitudi čas plezanja, ki je lahko v primeru izenačenega rezultata odločal o uvrstitvi tekmovalcev.

Otroci pa se nebi mogli povzpeti po smereh, ki jih je postavil Erih Obrez, brez naših varovalcev, ki so poskrbeli za varne vzpone otrok. Estetsko noto je tekmovanju dodal Žiga Bedrač (Kreartist), ki je dvorano opremil z napisi in plakati ter poskrbel za diplome, ki so jih prejeli najboljše uvrščeni tekmovalci.

Klara Kravos 
Foto: Žiga Bedrač 

...04.2015



Rezultati: Vojnik, 11. april 2015

 

 

 

 
 
 


 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

5 komentarjev na članku "Osnovnošolsko državno prvenstvo"

Karli Pintarič,

Tekma v Vojniku je bila odlično organizirana. Do sedaj smo dobili samo pohvale! To je do sedaj prva negativna kritika, ker pa verjetno nisi bil v Vojniku, ni konstruktivna. Šole ne plačajo štartnine, področnih tekmovanj pa ni bilo! Od kod podatek 14?


Karli Pintarič,

1. Strinjam se, da takšen sistem tekmovnja, ena smer plus čas, ni najboljši. Sem pa takšen sistem podedoval od prejšnjih let, ko še nisem bil koordinator tega tekmovanja. Vsekakor je nemogoče izvesti dve plezalne smeri, če imaš v kategoriji prijavljenih več kot 90 tekmovalcev.

2. Za kvalitetno finale z dvema smerema bi bilo potrebno izvesti področna tekmovanja, s katerih bi se učenci lahko kvalificirali na finalno tekmovanje. Ampak področnih tekmovanj ne izvaja 3/4 Slovenije!

3. Vsekakor kot koordinator tekmovanja OŠ razmišljam o drugačni obliki in se zahvaljujem za kritiko!


Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP


Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP


Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti