Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 21.04.2015

Prosti vzpon v Druju

Direktni severni ozebnik Druja

Domen Kastelic (AAO) in Janez Svoljšak (AO Kranj) sta v petek, 17. aprila, preplezala  Direktni severni ozebnik Druja. Kot se za današnje čase spodobi, sta z ozebnikom opravila prosto. Težave sta ocenila z ED, M8, AI6, 700 m. Pred tem sta poskusila še v stenah Jorassov in Aiguille Sans Noma. Iz smeri No Siesta sta se morala  po prvem bivaku zaradi vremenskega preobrata vrniti. V redko plezani smeri There Goes the Neighbourhood  sta slabe razmere opazila že na dostopu, nakar sta pogled usmerila proti Druju...>

Razmere pri nas

V Koglu že poteka priprava na poletno sezono, še bolj pa v nižje ležečih predelih. Po Miheliču precej opevane Bele Vode so tudi aktualne. Trening v plezališčih trenutno prednjači plezanjem v gorah. Kmalu pričakujemo naval plezalcev v Paklenici, ki že gosti prve ljubitelje dalmatinskih sten. Nekateri so se podali še nižje  - na Kalymnos. Ogromen obisk plezalcev v nekaterih plezališčih bo tudi letos marsikje povzročal težave. Na hrvaškem portalu so v namen opozarjanja na pravilno vedenje že pripravili besedilo.

Višje kjer še leži sneg pa pristopi in tudi nekaj plezanja. V Slovenski gneča kar traja, razmere so namreč še vedno dobre. 

Srečno!

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav: o alpinizmu
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti