Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zopet nesreča na Turncu

Slovenec: Ljubljana, 12. maja.

Smrtna nesreča prejšnjo nedeljo, ki je zahtevala življenje mladega Mirka Doviča, očitno ni ustrašila številnih mladih planincev, ki se vsako nedeljo vadijo v plezanju na Turncu za Šmarno goro. Danes se je zopet pripetila podobna nesreča kakor zadnjo nedeljo; žrtev te nesreče leži težko ranjena v bolnišnici in je upanje, da okreva, le skromno.

Popoldne, med 4 in 5 uro je plezala skupina ljubljanski planincev na Turnc. Naenkrat pa je sredi stene omahnil eden izmed plezajoče skupine. 20 letni jurist Svetozar Likar stanujoč na Razlagovi cesti 3a, in doma iz Celja. Mladi akademik je omahnil v globino ter se kotalil po robovih skale in odbijal od njenih robov. K sreči je bila v vznožju skale druga skupina turistov, ki je Likarja prestregla ter ga ujela v roke. Preprečili so s tem pač smrt ponesrečenca, niso pa mogli preprečiti hudih poškodb.
V rokah svojih rešiteljev je mladi Likar obležal s težkimi ranami. Levo roko ima dvakrat zlomljeno, enako levo ključnico, ima hude notranje poškodbe in poškodbe na glavi. Iz bližnje vile dr. Novaka so telefonirali po ljubljanski reševalni avto, ki ga je prepeljal v bolnišnico. Likar je bil le malo pri zavesti ter zaradi poškodb niti govoriti ni mogel. Njegovo stanje res krajno nevarno.

Slovenec, ponedeljska izdaja, 13. maj 1935

13.05.1935

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46063

Novosti