Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Grozen umor pri Lučah

Slovenec: Gozdar škofijskih posestev Emil Krištof zavratno umorjen
Luče, 5. maja.

Vse Luče in zgornjo Savinjsko dolino je pretresla danes dopoldne vest o strašnem zločinu, čigar žrtev je postal revirni gozdar na škofijskih posestvih g. Emil Krištof. Na Planici v bližini tako zvane Gutenbergove koče ga je napadel okrog pol petih zjutraj maskiran zločinec, najbrž lovski tat. Slišali so se štirje streli iz lovske puške. G. E. Krištof je šel v soboto zvečer na peteline in se je hotel vrniti danes zjutraj do božje službe v Luče. Ko sta po približno eni uri prihitela na mesto strelov dva moška od Planinškove kmetije, je maskirani morilec še stal ob svoji žrtvi za drevesom ter s streli odpodil neoborožena moža.

Ob času, ko to sporočamo, se orožniška patrulja še ni vrnila.
Globoka žalost je legla na Luče. Pokojni gozdar Emil Krišlof, šele 28 let star, ki zapušča ženo in dva otroka, je bil v Lučah splošno priljubljen. V službi zvest in točen je bil prebivalstvu vedno za vsako dobro stvar na razpolago. Pri dodelitvi dela je gledal na najbolj potrebne in si je z vestnim vodstvom konzuma pridobil obče priznanje. Radi svojega socialno pravičnega postopanja je bil deležen vsesplošne ljubezni. Radi tega je žalost tako velika.
Pogreb bo v Lučah v torek, dne 7. maja ob 10 dopoldne. Naj mu sveti večna luči Žalujoči ženi in otrokoma naše iskreno sožalje!

Slovenec, ponedeljska izdaja, 6. maj 1935

06.05.1935

dLib.si

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti