Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nova žrtev planin

Slovenec: Na Grintovcu se je smrtno ponesrečil akademik Gombač
Ljubljana, 22. aprila.

Na praznike so Kamniške planine zahtevale ponovno žrtev. Dva mlada dijaka sta se za praznike odpravila na Grintovec, ki je še vedno zelo zasnežen. Opremljena sta bila s popolnim planinskim orodjem ter sta bila prepričana, da jima ne more ničesar pripetiti. Toda ko sta bila že blizu vrha, je enemu od njiju, to je akademiku Mirku Gombaču, na vlažnih ledenih tleh spodletelo. Mladi planinec se je zakotalil daleč navzdol ter obležal nezavesten, s prebito črepinjo, strtim prsnim košem ter z notranjimi poškodbami. Njegov tovariš je takoj sklical več planincev, ki so bili v bližini, na pomoč, nakar so nezavestnega mladeniča z velikim trudom prenesli v dolino.

Ponoči ob dveh je bil Gombač pripeljan v ljubljansko bolnišnico, kjer so se zdravniki zelo trudili, da bi ga ohranili pri življenju, toda ves trud je bil zaman. Mladi akademik je danes ob 3 popoldne izdihnil.
Mirko Gombač je bil rojen 1914 ter je študiral pravo. Njegov oče je upokojen policijski nadstražnik, ki stanuje v Rožni dolini 29. Poleg sina Mirku ima še enega sina in eno hčer. Užaloščenim staršem naše sožalje, pokojni žrtvi planin pa naj sveti večna luč!

Slovenec, ponedeljska izdaja, 23. april 1935
 

23.04.1935

dLib.si

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti