Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Občni zbor PD Kamnik

V petek, 20. marca, se je v jedilnici Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra v Kamniku zbralo okoli sto članov.

Pred uradnim delom so v kulturnem programu, ki ga je pripravila Vladka Vremšak, navdušili člani dramske in planinske skupine OŠ Stranje pod mentorstvom Mire Papež in Stanke Kočar, učenec Glasbene šole Kamnik Gaj Prah na klavirski harmoniki pod mentorstvom Roberta Smolnikarja.

Za ubrano petje so poskrbeli pevci iz Mekinj pod vodstvom Marjete Naglič. Ozvočenje je tudi letos pripravil Rok Bohte, slikovno predstavitev Jernej Rutar, občni zbor je vodila Irena Mušič Habjan.

Delo planinskega društva Kamnik je ob dobrem sodelovanju z Občino Kamnik, DGRS Kamnik, PZS in sosednjimi planinskimi društvi v MDO v lanskem letu zopet pokazalo, da člani društva z veliko mero prostovoljnega skupnega sodelovanja lahko in zmorejo narediti marsikaj.

Predsednik Ivan Resnik je poročal o vzdrževalnih delih na obeh kočah in žičnicah, dobrem delu mladinskega odseka in planinskih skupin po osnovnih šolah, prvem taboru mladih na Jezerskem, uspešno izvedenih turah vodniškega odseka in turnosmučarskega in turnokolesarskega odseka, rednih prireditvah (Dan Kamniških planin, Rokovnjaški pohod, druženje s prijatelji iz pobratenega mesta Trofaiach ...) in vrhunskih plezalnih vzponih alpnističnega odseka.

Lansko leto je bilo za društvo verjetno eno najtežjih v zadnji letih: na novo je postavilo v zagon delovanje športnoplezalnega odseka, požled v začetku leta 2014 je povzročil ogromno dela zagnanim markacistom in ostalim prostovoljcem, slabo vreme je krojilo obisk na obeh kočah. Najtežje pa je bilo spoznanje, da se iz kitajskega Shaksgama ne bosta vrnila alpnista in prijatelja Peter Mežnar in načelnik AO Aleš Holc, katerih izgubo še vedno občutimo. Za pomoč družinama PD Kamnik in DGRS Kamnik zbirata finančna sredstva.

Občnega zbora so se udeležili in pozdravili gostje; Igor Žavbi, podžupan Občine Kamnik in predstavniki planinskih društev ter drugi.

Za manjše presenečenje je poskrbela Občina Kamnik, saj je podelila posebno zahvalo Marku Prezlju za njegove alpinistične dosežke, še posebej za letošnje priznanje Zlati cepin (za vzpon na Hagshu v letu 2014 skupaj z Lukom Lindičem in Alešem Česnom). Marko Prezelj je tudi edini alpinist, ki je Zlati cepin prejel tretjič. Zahvalo je Marko Prezelj prejel iz rok podžupana Igorja Žavbija in v.d. direktorja TIC Francija Kramarja.

Ivan Resnik je na koncu podelil priznanja za prispevek k delu PD Kamnik in sicer, pisno pohvalo PD Kamnik (Glasbena šola Kamnik, Ajda Auersperger, Žan Auersperger, Blaž Gladek, Marko Gradišnik, Primož Lavrič, Matej Mučič), bronasto značko PD (Primož Auersperger, Tadej Krišelj, Matjaž Šerkezi), srebrno značko PD (Janez Ažman, Peter Jeras, Marko Petek, Janez Urankar) in zlato značko PD (Zdravko Bodlaj, Lojze Jerman, Franc Pohlin).

Pred uradnim zaključkom zbora je Cene Griljc v svoji že skoraj tradicionalni navadi predstavil udeležencem zbora sliki, in sicer sliko ledenika na severni strani Skute z globino skoraj petnajstih metrov, ki ga sedaj skoraj ni več, in sliko najboljšega soseda - mamuta.

Planinsko društvo se za gostoljubje in prijazen sprejem zahvaljuje vodstvu Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra ter vsem, ki so pomagali pripraviti občni zbor.

Besedilo: Irena Mušič Habjan
Fotografije: Arhiv PD Kamnik

 23.03.2015

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti