Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Hohe Tauern Trophy

Nejc Kuhar: Na štartu se je zbrala celotna avstrijska reprezentanca in ... jaz.

V soboto je nad Lienzem potekalo klasično avstrijsko državno prvenstvo. Na vzhodnem Tirolskem imajo letos še manj snega, kot pri nas, zato so bili prisiljeni progo precej prilagoditi snežnim razmeram in iskati območja, kjer je snega sploh še kaj ostalo. Vzponi in spusti so bili tako kratki, a se je skupno kljub temu nabral skoraj 1400 metrov vzpona v dobrih 12 kilometrov.

Na štartu se je zbrala celotna avstrijska reprezentanca in ... jaz.
V zadnjih desetih dneh sem imel kar precej težav z zdravjem in sem bil skoraj en teden prisiljen počivati zaradi hudega kašlja in slabega počutja. Stanje se je v zadnjih dneh izboljšalo in večer pred tekmo sem se odločil, da nastopim, saj sem želel oddirkati še na eni tekmi pred zaključkom svetovnega pokala prihodnji vikend.
Ker nisem vedel, koliko moči mi je pobrala bolezen, sem štartal zadržano in do polovice prvega vzpona zgolj sledil vodilni skupinici. Ker je bilo počutje dobro, sem se v zadnjem delu vzpona odločil, da napadem in začuda mi nihče ni sledil.
V drugem in tretjem vzponu sem si nato nabral skoraj minuto prednosti in mislil sem že, da je tekma dobljena. A zadaj je bilo kar nekaj tekmovalcev povsem skupaj, kar je pomenilo, da so ves čas dirkali na polno, tudi na spustih in v četrtem in zadnjem vzponu so se mi približali le na pol minute zaostanka.
Sledil je zadnji spust, ki ga nisem nič poznal in dvakrat se mi je zgodilo, da sem se ravno pred ravnino na nepregledni prelomnici praktično povsem ustavil in se nato poganjal brez potrebe.
Zasledovalca sta se mi v medsebojni borbi ravno pred ciljem tako povsem približala in mi za zaključek dvignila pulz. Zmagati na avstrijskem klasičnem državnem prvenstvu mi doslej še ni uspelo, zato je zmaga še tako slajša, saj vem koliko jim prvenstvo pomeni. Hkrati pa mi daje dobre občutke pred zaključkom svetovnega pokala.

Prihodnji teden bo v Mondoviju (IT) vertikalna in individualna tekma, kjer bi rad zelo dobro nastopil.

22.03.2015


Vsi rezultati: orgazator

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46064

Novosti