Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

iRCC Radovljica 2015

Pavel Škofic:  Balvanska tekma v športnem plezanju za pokal regij iRCC je doživela svojo sedmo ponovitev. ZagrebClimbing

Najpomembnejši rezultat te tekme so bili zadovoljni tekmovalci, starši in trenerji. Toliko pohval na sami tekmi še nismo doživeli. Največ pohval je bilo izrečenih na račun postavljanja smeri.

Ker sistem iRCC omogoča pregled statistike posamezne tekme, si jo lahko malo pogledamo. Na tekmi v Radovljici je nastopilo 214 plezalcev. Opravljenih je bilo 3320 poskusov vzpona. Vsi tekmovalci skupaj bi lahko dosegli 1926 vrhov ali bonusov. Dejansko je bilo doseženih 1395 bonusov ali kar 72,4% vseh možnih. Doseženih je bilo 1071 vrhov, kar predstavlja 55,6% vseh možnih. Delitev mest praktično ni bilo, na prvih petih mestih pa jih sploh ni bilo. Največje navdušenje je bilo namenjeno veliki raznolikosti postavljenih problemov in domiselnosti postavljalcev. Njim gre torej največja pohvala in obenem zahvala za opravljeno delo.

Zelo odmevna je tudi glasbena spremljava ob razglasitvah, ki so bile tudi letos popestrene z bogato zalogo praktičnih nagrad. Vsem donatorjem in DJ se zahvaljujemo za podporo. Svoje so opravili tudi sami tekmovalci, starši in trenerji, ko so z aplavzi in spodbujanjem na razglasitvah nagradili prav vse nastopajoče. Športna kultura je bila na zavidljivem nivoju in upam, da bo ta pristop v bodoče ostal tradicija. Marsikomu, ki morda ni dosegel rezultata, ki si ga je želel ali pričakoval, je morda ravno ta pristop pokazal, da je šport vendarle le šport. Bistvo športa je telesna aktivnost v prijetni družbi. Na vsakem tekmovanju mora nekdo biti tudi zadnji. Balvansko plezanje je v znatni meri odvisno od sreče, ki zna hitro obrniti hrbet. Se je pa s tem verjetno lažje sprijazniti, če se vsi okrog tebe zavedajo, da si v sam nastop vložil približno enak napor, kot tisti, ki so na zmagovalnih stopničkah.

Letos smo uvedli dve večji spremembi. Ločili smo kategoriji U10 in U12. Tako smo lahko za U12 pripravili bolj primerne balvanske probleme in zmanjšali gnečo v tej skupini. Obenem smo najmlajši skupini U10 priključili skupino U8, ki ni bila popolnoma tekmovalna. Vsi nastopajoči so bili na razglasitvi prvi, vsi so dobili zlato medaljo in manjšo praktično nagrado. Ne vemo, kako se bo ta pristop obnesel v prihodnosti, je pa letos v Radovljici v tej kategoriji nastopilo kar deset otrok.

Naslednji vikend bomo izpeljali še tekmo za Zahodno ligo. Na tej tekmi je sicer sistem razglasitev najboljših bolj skromen, sam športni del pa zanesljivo ne bo bistveno drugačen. Edina sprememba bo nekaj več lažjih smeri za tiste, ki v tekmovalno športno plezanje šele vstopajo.

Obenem pa že delamo analize včerajšnje tekme in razmišljamo, kaj bi lahko nadgradili v naslednji tekmi za pokal regij iRCC 2016. Glede na trenutne informacije bi znala biti prelomna. Kaj več o tem pa bom zapisal, ko bomo imeli zadosti zanesljivih in potrjenih informacij.

Veseli bomo tudi kašne ideje ali želje s strani tekmovalcev in staršev. Tekmovanja so namenjena njim in če bo le mogoče se bomo skušali prilagoditi v okviru svojih zmožnosti.

Pavel Škofic  

01.03.2015
G-L: objave o iRCC 


 


02.03.2015

 

RCC Radovljica
Protekli vikend Radovljica je ponovo bila domaćin boulder natjecanja za Regionalni kup. I ovog puta ZG predstavnici bili su brojni, sa dobrim rezultatima.
Krenimo redom:
U12 djevojčice: 2. mjesto – Lara Kmoch; 10. mjesto – Mila Anđelić

... dalje ZagrebClimbing

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

1 komentarjev na članku "iRCC Radovljica 2015 "

Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti