Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 10.02.2003

Tomaž Jakofčič: Nova ledna smer Vibra

Simon Slejko in Andrej Magajne (oba AO Ljubljana - Matica) sta v dolini Mrzle vode (Riofreddo, Italija) v severni steni Visoke Police preplezala novo ledno smer. Ključ smeri predstavljata prva dva raztežaja, ki potekata preko sveč, ki so bile preplezljive le z zatikanjem lednih orodij ob slabem varovanju. Smer se zaključi z 20 metrsko svečo, ki jo s spodnjim delom povezujejo trije manj strmi raztežaji. Smer sta poimenovala Vibra visoka je okrog 180 m, težave IV/5+, X. Plezala sta jo 5 ur, sestopila pa po smeri z uporabo lednih vijakov in abalakovovih sidrišč.

Obvestila
Zadnje, tretje tekmovanje v sklopu slovenskega pokala v lednem plezanju, ki naj bi potekalo minuli vikend, je bilo zaradi tragične smrti gorskega reševalca Martina Čufarja iz Mojstrane preloženo na 14. in 15. februar.

15.2. bo v koči PZS v Bavšici Zbor primorskih alpinistov. Zbrali se bodo popoldne, ovrednotili preteklo leto, zvečer pa si bodo pogledali diapozitive lanskoletnih pomembnejših alpinističnih dogodkov, kjer so sodelovali tudi primorski alpinisti.

Preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti