Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Najlepše je pa vendar na Smrekovcu

Jutro: Šoštanj, 9. februarja.
Ena izmed koč, ki je bila to Svečnico deležna ogromnega obiska smučarjev in drugih ljubiteljev zasneženih planin, je bila naša na Smrekovcu.

Že samo dejstvo, da je bilo letos doslej po dolinah skoro vse Slovenije premalo snega za smučanje, je pognalo smučarje v planine, kjer ga je zadostno, na Smrekovcu doslej stalno od pol do enega metra, zdaj pa še več.

Koča na Smrekovcu, ki ima v »mirnem času« do 35 ležišč, je morala nuditi za Svečnico preko 70 prenočišč. Položni gladki travniki poleg koče so kakor ustvarjeni za smučarje-začetntke. za njih prve drsljaje po snegu. Turne vožnje po grebenih od Smrekovca proti Komnu v višini 1500—1700 m pa so edinstvene letos zaradi izvrstnega terena za smučanje, še posebno zaradi prekrasnega pogleda po Savinjskih Alpah na zapadu in po neštetih vrhovih za Koroško in daleč doli do Donačke gore in Gorjancev.

Kdor se je vrnil s Smrekovca in imel srečo zadeti lep dan, postane navdušen oznanjevalec njegove veljave, pravi T. Šaleščan v svojem slavospevu na Smrekovec v letošnji februarski številki revije »Naša pota«.
Posetniki iz podravske in koroške strani imajo najlažji dostop na Smrekovec od Črne, kamor jih zapelje s Prevalj avtobus; od Črne preko Kramarce do koče potrebuješ 3 ure, od Mozirske koče se do Smrekovca prismučaš v 1 uri, iz Šoštanja boš hodil, deloma se vozil, 4 ure, iz Ljubnega pa potrebuješ 3 ure.

V koči je od 10. februarja dalje stalen smučarski učitelj ter vodnik za ture. Oba sta turistom brezplačno na razpolago. Dnevna prehrana in prenočišče te stane od 20 do največ 35 Din po izbiri. Kje moreš še ceneje živeti? Kdor utegneš, ne boš premišljal, kam pojdeš z dilcami po sonce, zdravje in odpočitek! Mnoge domove in smučarske terene hvalijo, toda verjemite in pridite se prepričat: najlepše je vendarle na Smrekovcu!

Jutro, 10. februar 1935
 

10.02.1935

dLib.si

Kategorije:
Novosti SMU SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti