Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Memorial Jezersko

Nejc Kuhar: Zadnja sobota v januarju je že tradicionalno rezervirana za memorialno turno smučarsko tekmo na Jezerskem, letos že 20. po vrsti.

Še dober teden nazaj je kazalo, da bomo letos namesto tekmovali, nabirali trobentice, pa so Jezerjani naročili svoj oblak in dobili sneg. Na koncu ga je bilo skoraj preveč, ampak so se vestni organizatorji potrudili in nam pričarali prekrasno tekmo - malo jim je sicer pomagalo tudi vreme.

Po parih letih se je štart zopet vrnil v samo vas, kar je pomenilo še nekoliko več ravnine, kot navadno. Ampak to smo tu že vajeni in če si to vzameš kot izziv ter malo drugačni trening, je tudi taka tekma lahko zanimiva...vsekakor pa nič manj naporna, za marsikoga še bolj.

Zame je bila tekma še zadnji močnejši trening pred bližajočim se svetovnim prvenstvom. Vzel sem jo resno, saj sem želel vse opraviti tako, kot bo izgledalo na svetovnem prvenstvu. Zato nisem nič taktiziral in od začetka štartal na polno ter tempo poizkušal vzdrževati celotno tekmo. Če so blizu močni konkurenti, je tempo navadno še višji, ampak se mi zdi, da sem kljub temu oddirkal precej resno. O tem zagotovo priča tudi rezultat, saj sem za 16 kilometrov dolgo traso s 1050 višinskimi metri, potreboval uro in 27 minut.

Kot že rečeno, prihodnji teden me čaka vrhunec letošnje sezone, svetovno prvenstvo v turnem smučanju v Švicarskem Verbierju. V soboto popoldne je na sporedu Vertical race, v ponedeljek pa še posamezna tekma. Želim si predvsem pokazati največ kar zmorem in rezultat zagotovo ne bo izostal. Držite pesti!

Rezultati: 1. Nejc Kuhar, 2. Jure Šuligoj, 3. Anže Šenk
Celotnih rezultatov na spletu na žalost še ni, zato ne morem dati povezave.

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti