Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Strmina 1

Končno! Strmina je tukaj, pod strmino so ravnine, nad njo pa modro nebo.

... No, tokrat bolj sivo z velikimi belimi snežinkami. Zima je čas, ko … Kaj že? Ko je vse belo in narava počiva?
Hm, še kakšen dan nazaj sem videl cvetoče marjetice na zelenici ob cesti. In zelenica je bila še kar spodobno zelena, povsem neobičajno za ta letni čas. Nekaj podobnega je bilo tudi v gorskem svetu. Zelo malo snega, pa še tisto revščino je ponekod odpihnil veter.
Toda, nikar ne podcenjujmo takšnih razmer, saj ima vsaka podoba gora svoje dobre in slabe strani. Če ni dosti snega, to še ne pomeni, da nas ne more odnesti plaz. Tudi ne pomeni, da lahko hodimo po gorah pomanjkljivo opremljeni, da dirjamo po gorskih vrhovih sem ter tja za rekordi, da ne potrebujemo znanja ter izkušenj za (pretežno) kopne zimske ture … V bistvu pomeni, da moramo biti še bolj previdni in imeti še več izkušenj. Prav zato se bomo občasno družili. Tako na straneh Strmine, kakor tudi z Društvom Strmina v gorskih strminah. Pa ne samo strminah, temveč v naravi med zemljo in nebom. Imamo veliko idej, želja, ciljev. Nekaj jih bomo zagotovo uresničili. Nekatere v dobri družbi, nekatere na samotnih poteh. Vselej z namenom, da bodo naši razgledi dobri, da bomo našli zgodbe in jih delili z vami. ... dalje v PDF >  

PDF (986 kB): STRMINA št. 1

Pred vami je prva številka naše spletne oziroma digitalne revije, ki nastaja v okviru Društva Strmina ter je namenjena ljubiteljem narave, gora in različnih pustolovskih aktivnosti. Zaenkrat je njen obseg skromen, toda njeno nadaljevanje je že v delu. Se priporočamo za kakšne odzive, mnenja, pripombe... skratka kritiko takšno ali drugačno. Bomo tudi veseli, če boste delili revijo naprej podobno mislečim. Želimo vam prijetno branje in obenem veliko prijetnih trenutkov na vaših poteh v naravo!

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti