Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Štiri desetletja

PD Šmartno ob Paki svečano proslavili v petek, 16. januarja 2015

... danes smelo markira svojo nadaljnjo razvojno pot, kot je poudaril predsednik društva Zoran Predolnik.

V januarju 1975 leta so se v posebni sobi gostilne Malus zbrali ljubitelji planin iz Šmartnega: Povše Franc, Kladnik Jože, Podgoršek Alojz, Cigala Vlado, Kopušar Daniel, Lenošek Ivan, Huš Jože, Pečnik Slavica, Podvratnik Alojz, Reberšak Ivan, Kočevar Albert, Stopar Edi, Volk Jože, Reberšak Avgust in predstavniki PD Velenje: Miroslav Žolnir, Stane Jamnikar, Franc Ojsteršek in Milan Pirc ter se dogovorili o ustanovitvi Planinske sekcije pod okriljem PD Velenje.

Obdobje dosedanjega 40-letnega delovanja nam govori o tem, da smo prešli že v zrela leta na naši razvojni poti. Na osnovi naših dosedanjih izkušenj pa lahko smelo markiramo našo nadaljnjo razvojno pot. To pa je tisto, kar iščemo. Ali kot je zapisal, naš žal preminuli alpinist Nejc Zaplotnik, ki je za vedno ostal v objemu mogočnega Manasluja: »Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi

Upam si trditi, da smo člani Planinskega društva Šmartno ob Paki v dosedanjem 40-letnem delovanju našli pravo smer na poti do cilja, da lepote gora in vse, kar je povezano z njimi, približamo čim širšemu krogu naših somišljenikov.

In ni vas malo. V preteklih letih se je število članov stalno povečevalo – tudi preko 250 nas je že bilo. Žal pa je zaradi ekonomske situacije število članov s plačano članarino v zadnjih letih nekoliko upadlo, zanimanje za planinarjenje pa ne. Zato vsako leto organiziramo vsaj 15 zanimivih izletov različnih težavnostnih stopenj. Zelo smo veseli, da se za planinarjenje navdušujejo tudi naši otroci, katerim posvečamo še posebno pozornost. Zavedamo se, da so mladi pomembna kadrovska baza za naš nadaljnji razvoj, zato jim skušamo z izleti, prilagojenimi njihovim zmožnostim, na poljuden in nevsiljiv način vcepljati ljubezen do gora.

Ponosen sem, da opravljam predsedniško dolžnost kot osmi predsednik v dosedanjem 40-letnem delovanju društva in rad bi se zahvalil vsem svojim sedmim predhodnikom: Jožetu Volku, Danilu Verzelaku, Borutu Cigalu, Karliju Žibretu, Zdenki Verzelak, Marku Barbettiju in Jožetu Špehu za vse, kar so storili za uspešno delovanje sekcije in društva. Pa seveda iskrena hvala tudi vsem članom upravnih odborov, blagajnikom, tajnikom in članom, ki ste s svojim prizadevnim delom prispevali k napredku in razvoju našega društva. Na koncu še posebna zahvala županu za vso podporo, ki nam jo daje občina pri našem delovanju, kakor tudi številnim društvom v občini, s katerimi že dolga leta uspešno sodelujemo. Obljubljam vam, da si bomo tudi v bodoče prizadevali, da bo naše poslanstvo prisotno na vseh področjih društvenega življenja v občini.

Besedilo in fotografija Zoran Predolnik 
Vir: PZS.si 

...01.2015

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46062

Novosti