Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zmaga na tekmovanju nadzornikov

Triglavski narodni park: ... v alpskih parkih - Memorial Danilo Re

Triglavski narodni park zmagal na tekmah nadzornikov v alpskih parkih

Nadzorniki in uslužbenci Triglavskega narodnega parka so se 23. in 24. januarja 2015 v St. Jakobu v Narodnem parku Visoke Ture udeležili že 20. tradicionalnega srečanja in tekmovanja za Memorial Danilo Re.

V okviru srečanja sta bila tudi redna skupščina zveze parkov v Alpah (ALPARC) in strokovni seminar o povratku velikih zveri v Alpe. Triglavski narodni park v tujini in še posebej v alpskem prostoru predstavlja zgleden primer upravljanja zavarovanega območja. Generalni sekretar Alpske konvencije Markus Reiterer je posebej poudaril odličen pomen in vlogo TNP pri izvajanju Alpske konvencije.

V tekmovalnem delu srečanja so se odlično odrezali nadzorniki TNP. V ekipnem tekmovanju 35 ekip z vsega alpske prostora, ki obsega športne discipline turno smučarskega vzpona, veleslaloma, smučarskega teka in streljanja, je ekipa TNP zmagala oziroma delila prvo mesto skupaj z Narodnim parkom Berchtesgaden iz Nemčije. To je že tretja zmaga TNP v zadnjih petih letih. Med posamezniki velja omeniti prvo mesto Toneta Štularja v streljanju in drugo mesto Dušana Podlogarja v smučarskem teku, med dekleti pa je Alenka Hace zmagala v streljanju.

Fotografija: Zmagovalna ekipa TNP (Dušan Podlogar, Jernej Legat, Tone Štular in Primož Ravnihar, avtor: mag. Martin Šolar)

JZ TNP  

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti