Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

60 smučarjev med plazovi

Slovenec: V Ennstalskih Alpah na Štajerskem se je v noči na nedeljo v neki planinski koči mudilo 40 smučarjev z Dunaja in Gradca in 20 vojakov.

Tisto noč pa so tako začeli z vseh strani grmeti plazovi, da v koči prenočujoči smučarji naslednje jutro niso mogli nikamor.
V nedeljo opoldne so smučarji pod poveljstvom nekega nadporočnika, kateri je prevzel poveljstvo tudi nad civilisti, poskusili priti v dolino. Toda v tem so se sprožili novi plazovi in ekspedicija ni uspela. Le poveljujoči nadporočnik in en vojak, ki sta bila prva, sta mogla priti v dolino ter sta obvestila reševalne postaje. Toda tudi la dva sta morala prestati strašno dirko na življenje in smrt, ker se je za njima podila bela smrt.

Po radiu so potem obvestili vso javnost o usodi v koči zaprtih smučarjev, tako da bi svojci ne bili preveč v skrbeh zaradi njih. Poročilo veli, da so vsi zdravi in da imajo tudi živeža dovolj.
V ponedeljek še niso mogli rešiti v koči zaprtih smučarjev, čeprav so z vseh strani reševalne ekspedicije skušale priti do njih.

V zadnjih dneh se je v avstrijskih Alpah zgodilo več nesreč. Sloveči avstrijski smučar Fritz Weinzeltel je v drznem smuku hotel priti s planine v dolino. Pri tem si je zlomil obe nogi. Ker je kmalu nato nastal silen vihar, je revež zmrznil. V drugem delu štajerskih planin je plaz zajel šest smučarjev. Pet je bilo tako srečnih, da so prišli na rob plazu in se kmalu rešili iz snega, šesti pa je mrtev.

Slovenec, 7. februar 1935

07.02.1935

dLib.si

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46029

Novosti