Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mountain Attack

Nejc Kuhar: ... je že stalnica v mojem koledarju turnih tekem in tudi letos se ji nisem izneveril.

Po lanskem tretjem mestu na Maratonu, sem se letos kar dolgo odločal, na kateri razdalji nastopiti. Kljub temu, da ima Maraton veliko večji pomen, se zavedam, da je potrebnega tudi precej več treninga in na koncu je prevladala zdrava pamet ter odločitev za Tour.

Letos se je na tekmi zbrala najmočnejša konkurenca doslej, večina seveda na Maratonu. Ker je štart obeh razdalj hkrati, na prvem vzponu tekmujemo vsi skupaj, kar mi je bila zelo dobra motivacija, da preverim svoje trenutno stanje.
Celoten vzpon sem opravil v zelo enakomernem ritmu in na vrh prišel četrti, z zelo majhnim zaostankom tudi za vodilnim na Maratonu in za trenutek me je celo premamilo, da bi zamenjal traso.
Pa sem vseeno izbral lažjo pot in v drugi klanec začel s slabo minuto prednosti pred zasledovalci na Touru. Vendar je na tem klancu vedno nastavljena zanka v katero se lahko ujameš, saj ni natančno določeno po kateri progi gre vzpon. Potrebno je samo priti na vrh vzpona, kjer je kontrola, kako, je pa povsem v domeni tekmovalca. Tako hitro lahko ubereš kakšno daljšo varianto in nato presenečen ugotoviš, da te je konkurenca prehitela z manj truda. Zato sem se taktično odločil upočasniti tempo in počakati prvega zasledovalca, Avstrijca, ker nisem upal tvegati, da on mogoče bolje pozna traso.
Na vrh vzpona sva prišla skupaj in jasno je bilo, da bo o zmagovalcu odločal zadnji spust. Le ta je od začetka precej položen in kmalu se je izkazalo, da moje smuči drsijo precej bolje. S tem sem si nabral malenkostno prednost, ki mi jo je uspelo nato z vratolomnim nadaljevanjem ubraniti do konca.

Po letu 2010 je to moja druga zmaga na Touru. Vsekakor sem z rezultatom zelo zadovoljen, še bolj pa z občutki predvsem na prvem vzponu, ki mi dajejo dobro popotnico pred nadaljevanjem sezone.

Celotni rezultati >   

16.01.2015

 


Na vrhu prvega vzpona sem presenetil napovedovalca ...

Več fotografij: MountainAttack | Fb: MA

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti